OSTALI ZAROBLJENI

VIDEO Tragedija u Moskvi: U požaru na tržnici poginulo 15 stranih radnika

Žrtve su živjele na mjestu nesreće i požar ih je zatekao na spavanju
 lifenews.ru

MOSKVA - Požar u skladištu natkrivene tržnice na jugu Moskve gdje su u nehumanim uvjetima živjeli strani radnici iz bivših sovjetskih republika, usmrtio je 15 osoba prema zadnjim objavljenim podacima u utorak.

Većina žrtava je iz Tadžikistana, no bilo ih je i iz drugih srednjoazijskih država iz bivšeg Sovjetskog Saveza, objavili su državni mediji o požaru koji je izbio noću na utorak u skladištu-spavaonici bez izlaza na ulicu.

Radnici su živjeli u prostoriji uz skladište tržnice Kančalovski u Moskvi i ostali su zarobljeni u požaru. "Spavali su natiskani u jednoj prostoriji na daskama postavljenim na četiri razine. Nisu imali izlaza na ulicu", rekao je glasnogovornik.

Požar je ugašen oko 5.00 sati po srednjoeuropskom vremenu.

"Prostor nije namijenjen za život ljudi", rekao je Sergej Gorbunov iz ministarstva za izvanredna stanja, javlja agencija RIA Novosti.

Bio je to najsmrtonosniji požar u Moskvi od požara u bolnici za ovisnike u prosincu 2006., u kojem je poginulo 46 pacijenata, piše agencija Interfaks.

Desetci tisuća državljana bivših srednjoazijskih sovjetskih republika rade na gradilištima i tržnicama u Moskvi, gdje nerijetko žive u nehumanim uvjetima.

Смотреть на Lifenews.ru





Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 17:20