KONTROVERZNA TEMA

VIDEO: VATRENA POLEMIKA NA OTOKU Britanski parlamentarac ismijan nakon što je ukazao na probleme muškaraca

 Screenshot:Youtube

Zastupnik Konzervativne stranke u britanskom parlamentu Philip Davies prošli se tjedan našao u centru velike političke oluje kad je sugerirao da bi se o problemima muškaraca trebalo raspravljati u parlamentu na Međunarodni dan muškaraca, 19. studenog.

Davies je na raspravi parlamentarnog odbora za gospodarska pitanja iznio zabrinjavajuće podatke koji govore da se u Velikoj Britaniji broj suicida među muškarcima u 40-im godinama života povećao za 40 posto, kao i da je situacija na području obrazovanja za bijele mladiće iz radničke klase nikad gora. Pritom je naišao na ismijavanje kolegice Jess Philips iz Laburističke stranke.

Unatoč tvrdnjama na web stranici Laburističke stranke da Jess Philips 'pomaže najsiromašnijima i najranjivijima u društvu' ona je za vrijeme Daviesova govora u parlamentu otvoreno ismijavala njegove tvrdnje i pritom pravila uvredljive grimase. Zatim je kazala: 'Morate mi oprostiti što ću se nasmijati. Meni se čini da je svaki dan Međunarodni dan muškaraca', kazala je, a citirao ju je Telegraph.

Davies je izjavio kako vjeruje da je ovakav stav indikativan za feminističku političku korektnost koja dolazi od strane laburista, a koja onemogućuje debatiranje, škodi demokraciji i direktno šteti muškarcima.

'Represivna politička korektnost onemogućuje raspravu o cijelom nizu problema koji tište muškarce', kazao je Davies koji je parlamentarni glasnogovornik za Kampanju protiv političke korektnosti.

'Vidjeli smo da postoji 40 postotni porast u broju suicida kod muškaraca u 40-im godinama života, da je očekivani životni vijek muškaraca kraći, a postoji i problem s muškim oblicima raka. Muškarci su u pravnom sustavu tretirani strože nego žene i u lošijoj su poziciji kad je u pitanju dodjeljivanje skrbništva nad djetetom nakon razvoda. U dobnoj grupi od 18. do 30. godine ima više muških žrtava obiteljskog nasilja, a mnogi muškarci ga i ne prijavljuju zbog neugodnosti koju im to donosi. O ovim pitanjima se vrlo rijetko razgovara u Parlamentu', kazao je Davies.

Komentirajući reakciju zastupnice Philips kazao je: 'Kad bi muški zastupnik reagirao na takav način vezano uz probleme o kojima bi se raspravljalo na Međunarodni dan žena, nastao bi skandal i takav zastupnik bi bio najoštrije kažnjen. Kad bi nove statistike pokazivale da djevojčice u tako velikom postotku podbacuju u školskom sustavu ili da si žene oduzimaju život u tolikom broju odmah bi bile poduzete određene mjere', kazao je Davies.

'U mnogo slučajeva bijeli muškarci iz radničke klase se osjećaju napušteni od strane sustava', kazao je. 'Rijetki političari su spremni govoriti u njihovo ime, a kad netko osjeća da ga se ignorira onda će glasovati za ekstremističku političku stranku. To je vrlo tužno', dodao je.

Postupak Jess Philips je na društvenim mrežama izazvao bijesne reakcije, a neki su joj na opskurnim zakutcima interneta čak prijetili silovanjem, o čemu je ona obavijestila svoje pratitelje na Twitteru. Zastupnici Laburističke stranke su je podržali na toj društvenoj mreži uz hashtag #IStandWithJessPhillips. Davies je javno osudio sve koji su prijetili njegovoj kolegici iz Parlamenta.

Daviesa su nedavno pitali bi li želio da se osnuje ministarstvo za probleme muškaraca, na što je on odgovorio tvrdnjom da ne bi trebalo postojati ni ministarstvo za probleme žena. Vlast bi trebala biti slijepa po pitanju spola i rješavati probleme bilo koje skupine u onoj mjeri u kojoj je to potrebno.

'U potpunosti sam protiv ženskih kvota i svih oblika pozitivne diskriminacije. Poslove bi se trebalo dobivati s obzirom na kvalificiranost, neovisno o spolu ili boji kože, a ne dodjeljivati funkcije zato što je osoba žena ili pripadnik manjinske skupine.', kazao je Davies.

'Politički korektne brigade' pokušavaju utišati različite stavove, pogotovo one muškaraca i ovaj postupak gospođe Philips je u potpunosti u skladu s tim', dodao je.

'Najstrašnija stvar je urušavanje slobode govora. Ljudi se boje progovoriti i to je užasno. Ja se borim protiv toga i nastavit ću se boriti za muškarce bez obzira koliko to nepopularno bilo', kazao je britanski parlamentarac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 04:48