ZNAČAJNE ŠTETE

VIDEO: VODENE BUJICE POTOPILE NASELJA U BiH Aktivirana stara klizišta, srušena mnoga stabla

Topcic Polje, 170514.Dvadesetak kilometara od Zenice u Topcic Polju i danas se mjestani izvlace bagerima i drugim strojevima jer su mnogi bili zarobljeni u svojim kucama koje su polavljene ili su unistene uslijed klizista. Na fotografiji je Agan Karahasanovic iz Starine kod Topcic Polja sa suprugom i unucadima. U Topcic Polju i Zeljznom Polju poplave i klizista unistili su vise stotina kuca.Foto: Srecko Stipovic / CROPIX
 Srecko Stipovic / CROPIX

Nekoliko naselja i prometnica poplavljeno je nakon iznenadne kiše koja je padala u nedjelju te aktivirala klizišta u nekoliko općina u BiH koje su u vrijeme svibanjskih poplava pretrpjela značajne štete, izvijestila je Federalna televizija (FTV).

U općini Lukavac, nedaleko Tuzle, kiša je stvorila bujice koje su potopile nekoliko naselja, rušila je stabla te onemogućila promet ulicama, rekao je za FTV voditelj Služba civilne zaštite Lukavca Amir Sejdinović.

Po njegovim riječima aktivirana su i klizišta koja su bila aktivna tijekom svibanjskih poplava. On ističe da nema potrebe za evakuacijom stanovništva.

FTV navodi i da je na području općine Bihać kiša stvorila probleme. U naselju Jablanska poplavljena su dvorišta i voda je ušla u obiteljske kuće. U selu Mujadžići aktivirano je klizište i uništen je lokalni put prema zaseoku Midžići.

Ekipe vatrogasne službe i civilne zaštite su na terenu, ispumpavaju vodu i pokušavaju sanirati štetu, navodi FTV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 06:25