IPAK PODMETNUTO?

VIDEO Zaposlenici snimljeni kako slave nakon prijave Strauss-Kahna za silovanje?

Snimku nadzornih kamera objavio je hotel Sofitel kako bi demantirao svoju uključenost u navodnu urotu protiv Strauss-Kahna
 AFP

PARIZ - Snimka nadozornih kamera, koju je u četvrtak ekskluzivno emitirala francuska televizija BFMTV , otkrila je što su zaposlenici newyorškog hotela Sofitel činili nakon što im je 32-godišnja sobarica Nafissato Diallo rekla da ju je navodno silovao bivši šef MMF-a, 62-godišnji Dominique Strauss-Kahn , piše Daily Mail .

Na početku video zapisa, nešto kraćem od četiri minute, s početkom u 12,30 sai vidi se kako Strauss-Kahn odlazi iz hotela sa svojom kćeri u žutom taksiju. Dvadesetak minuta nakon toga, šokirana Diallo pokazuje svojim kolegama na što ju je bivši šef MMF-a prisilio da radi. Zadnji dio snimke, zabilježen u 13,35 sati, jasno prikazuje dvojicu zaposlenika hotela kako plešu i daju si 'petice'. Upravo je zbog tog detalja nastala priča da su optužbe za silovanje zapravo bile urota kojom se želilo diskreditirati Strauss-Kahna.

U strahu da će izgubiti na ugledu zbog moguće uključenosti u cijeli slučaj hotel je objavio video snimku te na taj način odbacio sve insinuacije da su sudjelovali u uroti, koji je navodno osmislila francuska vlda.

Među prvima koji je iznio moguću teoriju o uroti bio je američki novinar Edward Epstein tvrdeći da se Strauss-Kahnu želi smjestiti jer je namjeravao postati idući francuski predsjednik. Snimljeni zaposlenici hotel branili su se tvrdnjom da su slavili sportski rezultat, a novinar se ispričao zbog 'greške' koju je ojavio.

Strauss-Kahnov odvjetnik Henri Leclerc u četvrtak je izjavio kako nema nikakvih dokaza da se doista radilo o uroti.

Podsjetimo, Strauss-Kahn je uhićen istog dana kada je sobarica prijavila navodno silovanje. Iako je priznao da je imao odnos sa sobaricom, optužbe za silovanje je dematirao navodeći kako nije bilo prisile. Nakon ubrzanog procesa pred američkim pravosuđen Strauss-Kahn je pušten te se vratio u Francusku. U međuvremenu, u javnost su izašle priče kako je godinama trošio novac na usluge prostitutki koje su ga posjećivale i u Washingtonu. Policijska istraga je u tijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 04:26