MISTERIJ NESTANKA

VIDEO: ZAVRŠENA POTRAGA ZA MALIM STEFANOM Tijelo nesretnog dječaka ronioci pronašli u rijeci

Dječak je bio s mlađim bratom stotinjak metara od kuće kada im je prišao crni automobil s trojicom muškaraca koji su ga ubacili u prtljažnik
 AFP/Facebook

NOVO 15:55 - Vijest da je susjed Jovo Grujić našao tijelo malog Stefana Ilića (12), obitelji je prenio Stefanov mlađi brat Uroš (9), saznaje srpski Blic.

U tom trenutku, majka Gordana je novinarima objašnjavala zašto bi neko oteo njihovo dijete, a na vijest da je Stefan pronađen u rijeci, nastala je opća histerija.

Majka, braća i sestre počeli su vrištati. Sestri Ivani je pozlilo pa je intervenirala i Hitna služba. Otac Stevan je otišao do rijeke identificirati tijelo.

Policija je ogradila mjesto nesreće te je do obale nemoguće prići. Za sada se ne zna je li Stefan upao sam ili je bačen u kanal.

Inače, mjesto na kome je pronađeno tijelo dječaka, jučer su pretraživali ronioci. Stefan je pronađen 150 metara dalje od mjesta navodne otmice.

Prema ranijim tvrdnjama brata Uroša, Stefana su otela trojica muškaraca, jedan 'sa istetoviranom rukom na zmaja' i dva Roma koji su zgrabili Srefana, dok je on uspio pobjeći, piše Blic.

-----------------------

13:45 - Jedan mještanin pronašao je tijelo koje odgovara opisu nestalog dječaka Stefana Ilića (12), saznaje "Blic".

Nesretnog dječaka pronašao je Jovo Grujić dok je vodio stoku na ispašu. Tijelo je identificirano kao nestali Stefan Ilić. Pronađen je na 500 metara od njegove kuće, u kanalu rijeke Karaš. Uzrok smrti se još ne zna, a tek će se nakon obdukcije znati više detalja.

-----------------------

09:25 - Srpski mediji objavili su snimku automobila kojim je navodno otet 12-godišnji Stefan Ilić za kojim se traga dva dana, piše b92.

Na snimci, koju su zabilježile sigurnosne kamere u subotu malo prije 11 sati, vidi se automobil u koji je navodno ubačen dječak, prenosi blog 'Belocrkvanske novosti'.

Policija je obavila razgovore s velikim brojem ljudi i pokušava rasvjetlili stravičan nestanak dječaka na jugoistoku Vojvodine. Roditelji na tom području su užasnuti i u velikom strahu.

Kako javlja Blic, Stefanova majka Gordana i otac Steva pušteni su iz policije, ali su im savjetovali da ne razgovaraju sa novinarima.

U potrazi za Stefanom angažirani su i timovi ronioca koji pretražuju Dunav i priobalje.

Neslužbeno, piše Blic, policija ispituje nekoliko scenarija nestanka. Prema jednoj teoriji, dijete uopće nije oteto.

Dječak je posljednji put viđen u selu Banatska Subotica, stotinjak metara od svoje kuće, dok je išao zamijeniti oca u polju gdje je čuvao ovce.

Na sebi je imao svjetlozelenu majicu, crne kratke hlače i crne tenisice. Visok je oko 130 centimetara, smeđe kose i očiju.

Bio je s mlađim bratom Urošem jer je otac morao negdje otići na 15 minuta. Tada im je prišao crni automobil s trojicom muškaraca koji su ih pitali znaju li gdje ima dobro mjesto za pecanje.

U jednom trenutku su ih pokušali ubaciti u prtljažnik.

Dječaci su počeli bježati prema kući, mlađi brat je uspio, ali Stefan nije, vjerojatno jer već mjesecima ima ozlijeđenu nogu.

Oteti dječak je jedno od sedmero djece u obitelji koja se nedavno doselila iz mjesta u okolici obližnjeg grada Alibunara, a njihov otac radi kao pastir u selu. Mještani kažu da su skromni i da žive u dosta teškim uvjetima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. lipanj 2024 14:11