ZADNJI DUGI LET

VIDEO: ZRAKOPLOV PROLETIO SAMO DVADESET METARA OD ZGRADE AERODROMA Je li posrijedi bio 'tehnički problem' ili je pilot prosvjedovao zbog bankrota?

 
 Screenshot / YouTube

Internetom kruže brojne snimke neuspjelog slijetanja zrakoplova Air Berlina na sletnu pistu zračne luke u Düsseldorfu, pri kojem je pilot iznenada odustao od slijetanja te izveo nagli zaokret ulijevo, zbog kojeg je prošao pored same zgrade Zračne luke.

Zrakoplov Airbus A330 na letu između Miamija i Düsseldorfa prilazio je sletnoj pisti. Trebalo je to biti posljednje slijetanje prekooceanskog leta tog avioprijevoznika u Düsseldorfu, zbog financijskih problema zbog kojih će do 28.10. tvrtka zauvijek obustaviti i sve druge letove.

No, za vrijeme prilaza, pilot se u zadnji trenutak predomislio i izveo oštar zaokret na lijevo, pri kojem je prošao samo dvadesetak metara od terase za posjetitelje aerodroma u Düsseldorfu. Spuštanje leta AB 7001 snimali su i pojedinci u kontrolnom tornju, putnici u zgradi aerodroma, kao i promatrači na terasi, pa su brojne snimke prekinutog slijetanja postale viralne u ponedjeljak popodne.

- Što on to radi? - može se čuti promatrače na snimkama.

Službeno objašnjenje za ponašanje pilota je 'tehnički problem', a zrakoplov je na kraju sletio iz drugog pokušaja bez daljih incidenata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:33