SAVJET STRUČNJAKA

Voditelj popularne emisije zaprepastio Britance: ‘Nekretnine su vam tu preskupe? Znam u koju zemlju trebate otići!‘

Dodao je je kako pogledom na britansko tržište ne vidi ništa dobro.

Kevin McCloud

 Michael Melia/Avalon/Profimedia

Voditelj popularne britanske emisije Grand Designs savjetovao je mladima koji po prvi put kupuju nekretninu u Ujedinjenom Kraljevstvu da se jednostavno presele u Njemačku. Kevin McCloud poručio im je da odustanu od nade da će kupiti kuću u Engleskoj i umjesto toga presele u zemlju gdje je tržište nekretnina zdravo, prenosi Daily Mail.

- Gotovo svaka sjevernoeuropska zemlja, kao i Kanada, ima stvarno zdrava tržišta, razne ponude i nije pretjerano skupo. Dakle, moj savjet je da preselite u Njemačku, možda je to put naprijed, rekao je 64-godišnjak.

McCloud se također namjerio na nemoralne graditelje stambenih objekata za koje tvrdi da imaju profit od 68.000 funti prosječno po objektu, za razliku od 2019. kad je brojka bila deset puta manja. Rekao je kako pogledom na britansko tržište ne vidi ništa dobro.

Najnoviji nacionalni indeks cijena nekretnina pokazao je kako su u ožujku cijene kuća blago pale, s padom prosječne vrijednosti nekretnine od 0,2 posto. Mjesečni pad sveo se na sezonsku prilagodbu kojom se nastoji poravnati mjesece koji su više ili manje aktivni. Prosječna cijena kuće tako je porasla s 260,420 funti na 261,140 funti na godišnjoj razini.

Cijena prosječne kuće prošlog je mjeseca pala za 1 posto nakon pet uzastopnih mjeseci rasta. Razlike se mogu vidjeti i na regionalnoj razini gdje je vidljivo kako rastu cijene na sjeveru, a padaju na jugu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:17