NOVI TREND

Vozači u ovom gradu staju na semaforu kako bi izašli iz auta i na tablice nalijepili traku ili stavili vrećicu. Evo zašto

Riječ je o pokušaju ulaska u zone u kojima postoji zabrana prolaska za automobile s previsokom količinom ispušnih plinova

Neki koriste ljepljivu traku, a neki vrećice (Instagram)

Europom se širi novi trend, piše slovenski 24ur koji donosi fotografije i videosnimke na kojima se vidi kako vozači u Nizozemskoj nasred ceste zaustavljaju svoje automobile i izlaze iz njih kako bi nalijepili traku na registarske oznake.

Razlog je činjenica da sve veći broj europskih gradova s pomoću kamera provjerava registarske oznake automobila u prometu kako bi spriječili ulazak svima onima čija količina ispušnih plinova ne zadovoljava postavljene standarde.

Neka su mjesta, dakle, automobilima s previsokom količinom ispušnih plinova zabranila ulazak u pojedine zone pa su se vozači domislili kako to spriječiti - na registracije lijepe trake kako kamere ne bi mogle očitati njihove registarske oznake, a oni koji nemaju traku, na registraciju znaju staviti i vrećicu.

image

Snimka pokazuje nekoliko vozača koji prekrivaju tablice (Instagram)

Iz videa nije jasno o kojem se nizozemskom gradu radi, no 24ur piše kako sve veći broj Europljana ima problema s motornim vozilima jer ne zadovoljavaju standarde - prosječni je europski automobil stariji od deset godina i velika većina njih ne zadovoljava standarde.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 16:08