U POTRAZI ZA TURISTIMA

VUČIĆ INDIJCE UVJERAVAO DA NEMAJU ŠTO TRAŽITI U DUBROVNIKU 'Uz sve poštovanje, Beograd je mnogo ljepši i ima mnogo toga više za pokazati'

Indijski premijer Narendra Modi i premijer Srbije Aleksandar Vučić
 Vlada Srbije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić u utorak je na summitu u indijskom gradu Gandhinagaru u državi Gujarat vodio delegaciju koja je s predstavnicima Federacije indijskih gospodarskih komora razgovarala i o dolasku više turista u Srbiju.

Kako prenosi Blic, Vučić je komentirao: "Oni nerijetko dolaze u Dubrovnik. Rekao sam da je Beograd, uz sve poštovanje starog grada, ljepši i da se može vidjeti mnogo više stvari nego u Dubrovniku i gradovima koje posjećuju."

U Gujaratu se nalazi najveća rafinerija na svijetu, a ova je država najveći indijski proizvođač farmaceutskih, kemijskih i petrokemijskih proizvoda i najveći svjetski proizvođač obrađenih dijamanata.

Gujarat bilježi rast izravnih stranih ulaganja od 30 posto godišnje i ima više od 2 milijuna tvrtki koje zapošljavaju 15 milijuna ljudi. Svoje pogone u toj državi imaju General Motors India, TATA i AMW.

Vučić je zahvalio "na principijelnom stavu Indije o pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije".

Vučić je novinarima nakon susreta s indijskim premijerom Narendrom Modijem kazao da će indijski premijer pružiti punu podršku teritorijalnom integritetu Srbije, odnosno da Indija ni na koji način neće priznati kosovsku neovisnost.

Istaknuo je pritom da je ta podrška vrlo važna za Srbiju, te je kazao da će zamoliti Indiju da bude "apsolutno protiv" prilikom glasanja o članstvu Kosova u UNESCO-u, prenosi Blic.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 18:20