SRBIJANSKI PREMIJER

VUČIĆ NA MUCI ZBOG HRVATSKEODLUKE 'Noćima ne spavam,razapeo bih se. Bio sam glup'

 Alen Šalkić/CROPIX

BEOGRAD - Srbijanski premijer Aleksandar Vučić u subotu je navečer u intervjuu za Prvu televiziju građanima svoje države obećao boljitak, ali ne ove, nego sljedeće godine.

'Ne bavimo se trikovima, radimo za budućnost i rezultati će se vidjeti do svibnja 2016. godine. Moramo raditi odgovorno i svi u Srbiji, uključujući i mene, moramo se mijenjati, raditi i zaraditi, dobiti onoliko novca koliko radimo', rekao je Vučić, a citira ga agencija Tanjug.

Dodao je da svi u Europi i svijetu govore da je Srbija na pravom putu te da će mu buduće generacije biti zahvalne iako je siguran da 70-80 posto ljudi teško razumije i podržava poteze koje vuče njegova vlada.

Spomenuo je rad, trud i znoj kao nužne uvjete bez kojih nije moguće postići dobre rezultate, a pritom je obećao da od reformi nema namjeru odustati. Naveo je da će se Srbija morati dodatno zaduživati sve do kraja sljedeće godine i početka 2017. kako bi mogla isplaćivati nagomilane obveze, a da nakon toga očekuje pad javnog duga.

'Srbija neće biti siromašna zemlja kada uđe u Europsku uniju', rekao je. Napomenuo je da ulazak u savez europskih država Srbija ne može očekivati prije 2020. godine.

Vučić je kazao i da ga nije strah reakcije naroda u Srbiji te da ga brinu samo dvije stvari - sukob između Rusije i Zapada te elementarne nepogode s kojima se Srbija teško može nositi. 'Ne bismo izdržali još jednu godinu u kojoj bismo imali dvije milijarde štete od neke poplave, to Srbija ne može podnijeti', rekao je Vučić.

Smatra da je o konačnom rješenju statusa Kosova prerano govoriti, ali da je život dinamična kategorija te da će do rješenja doći.

Vučić smatra da mu je najveća strateška greška koju sebi ne može oprostiti to što Srbija nije svoje ceste dala u koncesiju, kao što to namjerava učiniti Hrvatska u slučaju autocesta.

'Ja bih sebe sada razapeo zbog toga što sam pogriješio, što nisam izračunao i što sam bio glup da to ne učinim. Hrvati su ušli u to da svoje ceste daju u koncesiju, uzet će na tome dvije milijarde, bit će im održavanje cesta bolje nego što je danas', izjavio je i dodao da je pogriješio što je Hrvatskoj, kako kaže, dao prednost po tom pitanju.

'Tamo je ušao Goldman Sachs i to je strateška greška koju si ne mogu oprostiti. Ja zbog toga noćima nisam spavao', zaključio je Vučić.

Upitan je li to njegova ili greška njegovih ministara, Vučić je ocijenio da je greška strateška i da je zbog toga on odgovoran.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 12:10