VIRALNA SNIMKA

Vučić opet napravio cirkus na otvaranju tvornice: ‘On mene zove divlji Srbin, a znate li kako ja njega zovem?!‘

Kaže i da je Srbija sve radila "školski" kako bi podigla BDP...

Aleksandar Vučić

 /Screenshot Twitter

Aleksandar Vučić govorio je danas na ceremoniji povodom otvaranja druge tvornice kompanije Kontinental automotiv Srbija (Continental Automotive Serbia) u Novom Sadu. On se tom prilikom obratio i svom savjetniku Jörgu Heeskensu, kojem se zahvalio na suradnji, navodeći da ga zove "moj Švaba", piše Nova.rs.

"Želim se zahvaliti dvojici ljudi. Danilu Cicmilu i Jörgu Heeskensu. Jörgu… Ja ga zovem "moj Švaba", on mene zove "moj divlji Srbin". Tako mi razmjenjujemo komplimente, on stvarno jest Švaba. Švaba iz Baden-Württemberga . Dakle, oni imaju dvije obale rijeke, tamo u okolici Ulma. Dakle, 10 godina radimo zajedno. Jutros mi je poslao poruku, kaže: "Aleksandre, 10 godina kako radimo".

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, nakon ceremonije otvaranja, rekao da se od jutros razgovara kako podignuti podršku u infrastrukturi i subvencijama za centralnu Srbiju.

"Moramo dvostruko više ulagati nego u dio od Beograda do Novog Sada i Subotice", rekao je Vučić i naveo primjer prosječne plaće na beogradskom Vračaru od 1.350 eura, dok je u Vranju 550.

Ispraznit će nam se Srbija i zato moramo izjednačiti, dodao je on i naveo da je Srbija radila sve "školski" da bi podigla BDP, plaće, a nije ugrozila javni dug.

"Ostaje da penzije povećavamo ubrzano, da prate plaće", rekao je Vučić, koji najavljuje da će se sastati s predstavnicima američkih kompanija i da očekuje rast investicija iz SAD-a.

Vučić je rekao da bi bila ogromna stvar i šansa za Srbiju ako bi Kontinental u Nišu otvorio razvojno-istraživački centar, jer zna da onda slijedi tvornica.

"Uskoro s Europljanima potpisujemo ugovor za prugu, kada završimo auto-put ka Prokuplju, Kuršumliji, Prištini i Albaniji, to će biti fantastična stvar, kao i interkonektor. To je važno za Niš da raste, napreduje, ali i Leskovac, Vranje, Pirot. Pirot je dobar, ali mora još bolje“, ocijenio je Vučić, piše Nova.rs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 13:03