DVIJE GODINE U BIJEGU

Za njim je izdana crvena tjeralica, a on se smješka na Facebooku, nema gdje nije bio: ‘J**i se, Interpol‘

Traže ga zbog prometne nesreće u kojoj je poginuo mladić

Ewan Corbett

 Facebook/

Prkosni Britanac Ewan Corbett, kojega traži Interpol zbog teške prometne nesreće, na Facebooku se hvali fotografijama iz popularnih azijskih destinacija.

Mladić (25) iz Middlesbrough u Velikoj Britaniji redovito objavljuje fotografije i snimke sa svojih putovanja, a Interpol mu ipak ne uspijeva ući u trag. Za njim se traga od 2022. kada se nije pojavio na sudskom ročištu zbog prometne nesreće sa smrtnom posljedicom koju je navodno skrivio. Corbett je također optužen zbog vožnje bez dozvole.

Kako je ranije pisao Mirror, on je pod lažnim identitetom pobjegao u Aziju te se redovito oglašava na Facebooku. Ovaj tjedan je na Facebooku poručio ‘j**i se Interpol‘.

Interpol je za njim izdao crvenu tjeralicu, što znači da svaka zemlja izvan EU u koju uđe ima mogućnost da ga uhiti.

Na Facebooku je objavio snimku zaslona priče iz Mirrora, uz poruku: ‘Čini se da moja izjava o nevinosti nije dospjela u medije, ali sve ostalo je tu. Ovo je za Interpol, imali ste svoju šansu, sad me više nema‘. Na kraju snimke iz čamca poručuje: ‘J**i se Interpol‘.

Sudeći prema zapisima na njegovoj Facebook stranici, on se trenutačno nalazi u Kambodži, ali uglavnom boravi na Tajlandu ili u Vijetnamu.

Prema najnovijem priopćenu iz policije Sjevernog Yorkshirea, u tijeku je opsežna istraga kako bi se locirao Corbett.

Kraljevska tužiteljska služba (CPS), glavna javna institucija za kazneni progon u Engleskoj i Walesu, svjesna je lokacije na kojoj boravi Corbett, ali oklijevaju oko zahtjeva za izručenjem jer policija ne može odrediti njegovu preciznu lokaciju.

Na saslušanju pri Kraljevskom sudu u Yorku, tužitelj je rekao da se Corbett kreće po jugoistoku Azije, koristeći lažni identitet i daje mito kako bi ušao u zemlju. Za njim je izdana Interpolova crvena tjeralica i nalog EU-a za uhićenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:41