PREVARANT NA GODIŠNJEM

'ŽAO MI JE, ALI VIŠE ME NIKADA NEĆETE VIDJETI' Mladi turist jezivom porukom alarmirao pola države, a onda je policija shvatila da sve vuče za nos!

Beaty limestone rock in the ocean
 iStock / Getty Images / Facebook: Emily Jacobs

NOVO: 11:50 - Tajlandska policija objavila je kako su pronašli nestalog Jordana Jacobsa kako šeće plažom u turističkom gradu Krabi, prenosi BBC. Policija iz Wiltshirea potvrdila je da se javio svojoj obitelji i rekao im da je dobro. Jacobs je na putovanju u Jugositočnoj Aziji još od rujna prošle godine.

----------------------

Britanski mediji naveliko su se raspisali o misterioznom nestanku njihovog državljanina na Tajlandu. Jordan Jacobs (21) u zadnjoj je poruci svojim roditeljima rekao da ga je jedan čovjek odveo na neki otok i ne želi ga pustiti. Kao nestala osoba vodi se od 12. prosinca i britansko ministarstvo vanjski poslova nastoji otkriti što se zapravo dogodilo mladiću koji se u srijedu trebao vratiti kući.

Zadnji je puta viđen u subotu na jednom od popularnih turističkih destinacija u Tajlandu, Phi Phi otocima, a njegovu obitelj dodatno su uznemirile čudne okolnosti pod kojima je Jordan nestao. Njegova sestra Emily Jacobs na svojem je Facebook profilu već zatražila bilo kakvu pomoć, prenosi Guardian: "Bilo kakve informacije mnogo bi nam značile. Ako ga je itko vidio ili misli da ga je vidio, ili ima kakav kontakt - bilo što!" Njezin je status podijeljen preko 6000 puta, a Emily je medijima otkrila zadnju prepisku njezinog brata i obitelji.

Jordan je napustio hostel kako bi otišao na otok Koh Phi Phi Don i to bez svojih prijatelja s kojima je bio u Tajlandu.

"Otišao je s lokalcem kojeg je upoznao u praonici blizu hostela i koji mu je ponudio da ga besplatno odveze na otok" - rekla je Emily i dodala da je prethodne večeri nazvao roditelje i bio jako uzrujan. Sljedeće jutro njezina je majka primila poruku na Facebooku u kojoj Jordan kaže da ih više nikada neće vidjeti i da mu je žao što zbog toga i da ih sve voli.

"Bio je uzrujan i rekao je da ga taj čovjek ne želi pustiti na miru te da ga se boji" - dodala je Emily. Svoju je sestru nazvao s mobitela jednog ciparskog turista koji je rekao da mu je Jacobs pristupio bez ruksaka i bosonog. Daily Mail navodi kako njegova obitelj ne sumnja da je nestanak povezan s misterioznim muškarcem koji navodno ima farmu na spomenutom otoku.

Sestra Emily za Mail Online rekla je da je zadnji puta nakratko razgovarala s Jordanom u ponedjeljak preko Facebook massengera. Nije joj otkrio gdje se nalazi, a kada ga je upitala je li u redu, odvratio je: "Rekao sam ti previše. Ne mogu pričati. Volim te."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 09:12