NACIONALISTIČKI ISTUP

Zatvorili etno-selo čiji je vlasnik izbacio Srpkinju i njeno petero djece iz svog restorana

Etno-selo je pružalo uslugu smještaja u 10 bungalova za koje vlasnik nije imao potrebnu dokumentaciju
 B92 / Facebook

PODGORICA - Turistička inspekcija Crne Gore zatvorila je etno selo "Kadmi", čiji je vlasnik Milo Kadija zbog srpske nacionalnosti izbacio iz restorana Veselinku Rajković s petero djece i jednu redovnicu Srpske pravoslavne crkve , prenosi B92 .

Inspekcija je utvrdila da "Kadmi" pruža usluge smještaja u deset bungalova za što nema odgovarajuću dokumentaciju, zbog čega su ti objekti zapečaćeni. Protiv vlasnika podnijet će se prekršajna prijava.

Više političkih stranaka i nevladinih organizacija u Crnoj Gori osudilo je šovinistički istup Kadije, podnoseći protiv njega kaznenu prijavu, dok je od tužiteljstva zatražena hitna reakcija.

Mitropolija crnogorsko-primorska izrazila je danas zabrinutost zbog incidenta u restoranu, ocjenjujući da je to posljedica poruka koje stižu "od samoga vrha vlasti" u Crnoj Gori.

- Mitropolija crnogorsko-primorska izražava zabrinutost zbog ovog nemilog događaja koji nikome dobra donijeti neće, a tim više što se to desilo na Njegušima Svetog Petra Cetinjskog i vladike Rada, navodi se u priopćenju.

Mitropolija je izrazila tugu što postoje ljudi sa tolikom mržnjom.

- Ali, s druge strane, nije se ni čuditi ovakvim događajima s obzirom na to da iste takve i još gore poruke stižu od samoga vrha vlasti u Crnoj Gori, od predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića, koji Pravoslavnu mitropoliju crnogorsko-primorsku naziva 'okupatorskom crkvom', a njenog mitropolita Amfilohija, koji je rođen u Morači, naziva okupatorom Cetinjskog manastira i trona Svetog Petra, stoji u priopćenju.

Kadija je, s druge strane, izjavio da je podnio kaznenu prijavu protiv redovnice i Veselinke Rajković "jer su svojim djelovanjem ugrozile njegovu sigurnost te sigurnost njegove obitelji i lokala". Policija istražuje i 200 prijetećih sms poruka koje su mu poslane, prenosi B92 .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 08:13