PRIPREMALI ATENTAT NA VUČIĆA?

ZAVRŠENO DNK VJEŠTAČENJE ORUŽJA PRONAĐENOG KRAJ KUĆE SRPSKOG PREMIJERA 'Pronašli smo tragove najmanje tri osobe'

 Goran Mehkek / HANZA MEDIA

Vještačenjem oružja i municije pronađenih u blizini obiteljske kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića u Jajincima kod Beograda identificirani su parcijalni DNK tragovi najmanje tri osobe, izjavio je danas ministar unutarnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

Na sjednici skupštinskog Odbora za obranu i unutarnje poslova, Stefanović je rekao da nisu svi tragovi nađeni i na oružju i na municiji i da su neki nađeni jedni preko drugih, pa je teško izolirati jedan DNK koji bi se mogao koristiti za uspoređivanje, piše Blic.

Govoreći o tijeku istrage, Stefanović je rekao da se u razgovoru sa stručnjacima došlo do zaključka da je malo vjerovatno da je neko donijeo to oružje u šumu u Jajincima kod Beograda samo da bi ga tu odložio.

"Nije logično ni po jednom parametru, niti je vjerojatno... Pratili smo sve mogućnosti i pravce (istrage) ali je malo vjerojatno da se to dogodi. Inače, imamo dva ili tri moguća scenarija", rekao je Stefanović.

Stefanović je rekao i da je utvrđeno gdje je proizvedeno pronađeno oružje i gdje je oružje završilo.

Podsjetimo, u blizini kuće srpskog premijera Aleksandra Vučića policija je u subotu uvečer pronašla sanduke s oružjem dovoljnim da njime bude uništena kolona vozila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 03:22