SMRT U VLASTITOM DVORIŠTU

ŽENU U 31. TJEDNU TRUDNOĆE I NJEZINU NEROĐENU BEBU UBILA JEDNA OD NAJOTROVNIJIH ZMIJA NA SVIJETU 'To što je bila trudna samo je ubrzalo smrt...'

 
 Screenshot

Žena (27) iz grada Meekatharra na zapadu Australije u visokom stupnju trudnoće i njezina nerođena beba preminuli su nedugo nakon što ju je ugrizla zmija u dvorištu kuće.

Trudnica je, kada je hitna stigla na mjesto nesreće, doživjela srčani udar, nakon čega je prevezena u bolnicu no nije joj bilo spasa, piše ABC News.

Unatoč svim naporima, liječnici nisu uspjeli spasiti ni nerođenu bebu, a stručnjak za reptile Corin Desmond kazao je kako to što je bila trudna vjerojatno ubrzalo smrt 27-godišnjakinje.

- Protutjela bi imala puno više vremena za borbu protiv otrova - ističe Desmond koji pretpostavlja da je trudnicu koja je bila u 31. tjednu trudnoće ugrizla smrtonosna guja (Acanthophis antarcticus) koja napada ako se osjeti ugroženom ili pak, još vjerojatnije, smeđa zmija (Pseudonaja textilis) koja je puno agresivnija i smrtonosnija.

Inače smeđa zmija prilikom ugriza ispušta malu količinu otrova, ali dovoljnu da usmrti 16 odraslih ljudi. Otrov ubrzo nakon ugriza uzrokuju grušanje krvi, blokira rad živčanog sustava i oštećuje bubrege.

Tek nakon obdukcije znat će se točan uzrok smrti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 10:14