PATOLOGIJA U NIŠU

ZLOČIN IZ STRASTI U POPULARNOJ ĆEVABDŽINICI Naručio pljeskavicu pa poludio od ljubomore, izvukao skalpel i krenuo klati vlastitu nevjenčanu suprugu!

Ilustracija
 Djordje Kojadinovic / REUTERS

Milun N. (37) iz okoline Doljevca u Srbiji uhićen je na graničnom prijelazu Horgoš s Mađarskom zbog sumnje da je 22. travnja u Nišu skalpelom isjekao po vratu i ruci nevjenčanu suprugu A.M. (39), piše Blic.

Sumnjiče ga da je ženu napao na njezinom radnom mjestu u ćevabdžinici u centru Niša, nakon čega je pobjegao, ali je dva dana kasnije uhapšen na granici s Mađarskom i vraćen u Niš.

- Kada smo došle na posao u 18.30 sati, on je sjedio ispred susjedne slastičarnice. A.M. je odmah pozvala interventnu jedinicu policije jer njezin nevjenčani suprug ima zabranu prilaska na 50 metara, budući da ju je već maltretirao. Policija je brzo došla, ali je on već otišao. Međutim, vratio se oko 21 sat i ušao u ćevabdžinicu. Zatražio je pljeskavicu, ali da ga A.M. usluži. Platio je i zatražio da izađe van s njim. Ona nije htjela, pa je on utrčao iza pulta. Nisam vidjela što točno ima u rukama, ali sam čula zvuk skalpela kada se otvara - priča S.S., kolegica i prijateljica A. M za Blic.

Ona je stala između njih i počela preklinjati razjarenog Miluna da ode, ali joj nije pošlo za rukom.

- Uspio je izvući A. M. iza pulta. Gurao ju je i vukao po prostoriji i kada smo krenuli prema vratima vidjela sam da A.M. leži na podu i krvari iz vrata. Imala je i jednu posjekotinu na prstu ruke. Viknula sam: "Zovite policiju, zaklat će ženu!". Poslije toga je pobjegao. Mislim da ju je planirao ubiti, jer je prije toga, kada je ušao u ćevabdžinicu, naručio taksi preko mobitela. Na sreću, ona nije ozbiljno ozlijeđena jer rana nije duboka, ali je jako potresena i u šoku - kaže S.S.

Prema njezinim riječima, A.M. joj se ranije žalila da je nevjenčani suprug maltretira zbog patološke ljubomore.

- Optuživao je da ima ljubavnika, iako to nije istina. Oni su 20 godina u braku, imaju dvije kćeri u osnovnoj i srednjoj školi. A. M. je fina žena, znam je cijeli život, ali oduvijek su u braku imali trzavice zbog njegove ljubomore. Prije dva mjeseca ju je sačekao u centru sela na autobusnoj stanici u 20 sati i odveo je pored Morave, gdje ju je tukao sve do dva u noći. Prijetio je da će je ubiti ako ga prijavi policiji, pa je morala šutjeti da bi preživjela, ali su se psihička i fizička maltretiranja nastavila - objašnjava S.S.

A.M. nije imala snage razgovarati s novinarima, piše Blic, jer je još u šoku zbog svega, ali se složila da njezina kolegica ispriča događaj koji se zbio kritične noći.

Nakon saslušanja, sud u Nišu odredio je Milunu N. pritvor do 30 dana.

- Osumnjičenom je određen pritvor zbog opasnosti od bijega i mogućeg utjecanja na svjedoke koji još nisu saslušani - objasnio je glasnogovornik niškog suda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 06:49