SLOMIO SE

ZLOČIN UZDRMAO HRVATSKU ZAJEDNICU U AUSTRALIJI 'Bio sam je*eni idiot i pomogao prijatelju koji je ubio oca petero djece'

Bacak uopće nije pitao Butorca zašto je ubio Balikela, oca petero djece, već mu je pristao pomoći iz prijateljstva i odanosti
 Getty

Australski Hrvat Ante Bacak (46), kojeg u zajednici Hrvata iz Melbournea zovu 'Kapetan', priznao je u petak na sudu da je pomogao prijatelju da se riješi tijela čovjeka kojeg je ubio. Tijelo žrtve, Kenana Balikela (42), pronađeno je u prtljažniku spaljenog Peugeot 407 karavana 31. listopada prošle godine.

Prema navodu tužiteljstva, Balikel je preminuo od ozljeda glave i vrata koje mu je željeznom polugom zadao John Butorac. Nakon toga, Butorac je otišao do Bacakove kuće i zatražio da mu pomogne riješiti se tijela. Bacak uopće nije pitao Butorca zašto je ubio Balikela, oca petero djece, već mu je pristao pomoći iz prijateljstva i odanosti. Kako sa suda prenose australski mediji, Bacak dolazi iz ugledne hrvatske obitelji i zovu ga 'Kapetan' jer je uvijek spreman sve ostaviti da bi pomogao prijatelju.

Bacak je živio s majkom i mlađom sestrom te je pristao dati Butorcu lažni alibi s pričom kako je ovaj u vrijeme ubojstva bio kod njega doma. Bacak je isprva poricao bilo kakve veze s ubojstvom, ali se predomislio na poticaj svoje sestre. Kad je priznao da je sudjelovao u odlaganju tijela ubijenog, policija ga je pitala zašto je u tome sudjelovao, a on je odgovorio: "Zato što sam je**ni idiot".

Nakon ubojstva Butorac je posjećivao Bacaka čak po pet puta tjedno kako bi osigurao da se Bacak ne predomisli i da ostane pri njihovoj priči.

Presuda Bacaku bit će donesena 4. rujna. John Butorac zanijekao je ubojstvo Balikela i bit će saslušan na sudu 25. rujna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. svibanj 2024 02:39