NEPROMIŠLJENI DIPLOMAT

'Znate li vi koliko bih vremena potrošio kada bih se krenuo ispričavati za sve što sam rekao?'

Dodao je da postoji dug popis izjava koje je mogao dati tijekom novinarske karijere i ocijenio je da bi bilo predugo ispričavati se za sve što je napisao i što je bilo iskrivljeno.
 Reuters

LONDON - Američki novinari su novog britanskog ministra vanjskih poslova Borisa Johnsona na konferenciji za novinare u Londonu s američkim kolegom Johnom Kerryjem pitali da objasni "laži" o Baracku Obami i Hillary Clinton.

"Zašto je suzdržanost američkog predsjednika Baracka Obame u pogledu Brexita ocijenio anti-imperijalističkim predrasudama jednog polu-Kenijca"? Je li lagao o povratu Churchillovog poprsja posuđenog Bijeloj kući? Hoće li se ispričati zbog usporedbe demokratske kandidatkinje za Bijelu kuću Hillary Clinton sa "sadističkom bolničarkom psihijatrijske bolnice"?

Pitanja američkih novinara na službenoj konferenciji za novinare dvojice političkih dužnosnika su se manje odnosila na specijalan američko-britanski odnos koji su došli potvrditi, nego na kontroverzne izjave novog ministra vanjskih poslova, koji se zalagao za Brexit.

Ali isprika neće biti, dao je Johnson na znanje i te izjave ocijenio "obiter dicta", tj. nepromišljenim usputnim primjedbama.

Dodao je da postoji dug popis izjava koje je mogao dati tijekom novinarske karijere i ocijenio je da bi bilo predugo ispričavati se za sve što je napisao i što je bilo iskrivljeno.

Zatim je dodao da su krize s kojima su suočene Sjedinjene Države i Velika Britanija puno važnije od svih "obiter dicta" koje možete iskopati iz 30 godina novinarstva.

John Kerry i Boris Johnson su se već u ponedjeljak sastali u Bruxellesu i trebaju se ponovo sresti u četvrtak u Washingtonu na razgovorima o borbi protiv skupine Islamska država (IS).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 21:32