VISOKA NAPETOST

ZVECKANJE NUKLEARNIM ORUŽJEM NA KOREJSKOM POLUOTOKU Seul razvio novu bombu koja može paralizirati Sjevernu Koreju bez da ikoga ubije

S lijeva na desno: južnokorejska vojska ispaljuje projektil, južnokorejski predsjednik Moon Jae-In, sjevernokorejski čelnik Kim Jong-un, sjevernokorejski balistički projektil
 Yonhap / Yeon Je / KCNA / Reuters

Južna Koreja je razvila novu vrstu oružja koje zovu 'zamračujuća bomba' koja može u potpunosti onesposobiti napajanje strujom Sjeverne Koreje bez da ikoga ubiju, naravno, pod uvjetom da Kim Jung-un pokuša napasti susjede.

Bomba, za koju Seul tvrdi da je mogu baciti kad požele, bi potpuno paralizirala Sjevernu Koreju.

Grafitna bomba (također poznata i kao zamračujuća bomba ili na eng. Blackout Bomb) je nesmrtonosno oružje koje se upotrebljava za onesposobljavanje protivničkog elektro-energetskog sistema.

Grafitna bomba funkcionira na način tako što iznad električnih vodova raspršuje oblak izuzetno finih grafitnih vlakana koji u dodiru s naponskim kablovima izazivaju kratak spoj i prekid u snabdijevanju električnom energijom. Ona ne uništava elektro-instalacije, već samo privremeno onesposobljava napajanje električnom energijom.

Glasnogovornik južnokorejske vojske kazao je za državnu novinsku agenciju kako je 'sve u procesu' te da imaju svu potrebnu tehnologiju, prenosi Daily Mail.

I dok bi nuklearni rat koji priželjkuje Kim Jong-un rezultirao milijunima nevinih žrtava, južno-korejski pristup ne bi doveo u opasnost civile.

Također, nakon što se očiste grafitna vlakna bačene bombe struja bi se vratila, što bi značilo da je riječ samo o trenutnoj mjeri obrane od Kimovih nuklearnih prijetnji.

Sjeverno-korejski diktator još je jednom u nedjelju, nekoliko sati nakon govora Donalda Trumpa koji je ustvrdio kako protiv Kim Jung-una 'samo jedna stvar može sve odraditi', naglasio kako je 'nuklearno oružje obrana njihovog suvereniteta i mira na korejskom poluotoku'.

U govoru pred Centralnim komitetom u subotu naglasio je kako će se svim silama boriti protiv američkih imperijalista.

Posljednjih tjedana Sjeverna Koreja lansirala je dva projektila preko japanskog teritorija i provela svoj šesti nuklearni test, te se sumnja kako je na korak do konačnog cilja: razvijanje projektila koji može pogoditi američko tlo. Da su stvari ozbiljne potvrdio je i jedan ruski dužnosnik koji se u petak vratio iz Pjongjanga.

Izgleda da Kima nimalo ne uzrujavaju prijetnje Donalda Trumpa kako će 'u potpunosti uništiti Sjevernu Koreju ako treba da bi zaštitio Ameriku i njene saveznike', a ne obazire se previše ni na rezuluciju Ujedinjenih naroda koja ističe da treba obuzdati nuklearni program Pjongjanga.

'Bez obzira na sankcije, naša je ekonomija ojačala tijekom godine', kazao je u svom govoru Kim Jong-un i tako poručio neprijateljima kako nema namjeru odustati od svojih nuklearnih pokusa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:45