OVO SE NE PROPUŠTA

Jeste li ikada plovili po Kornatima? Udobno se smjestite i uživajte u nevjerojatnim prizorima ovog hrvatskog bisera

 

Kornati, skupina otoka, otočića i hridi 1980. prograšen je nacionalnim parkom. Predivan je to nacionalni park smješten u Šibensko - kninskoj županiji. Bliže Šibeniku nego Kninu, zapadno od Šibenika i južno od Zadra - to već znate, ali znate li da se još naziva i Kornatsko otočje, a da ime nosi po najvećem od svih otoka u svom sastavku - otoku Kornatu.

Kornati su specifični po tome što na njima nema niti jednog stalnog naselja, a poseban je jednako po svojim prirodnim ljepotama isto kao i po svojoj bogatoj kulturnoj baštini. Ilirske gradine ili pak bizantska utvrda Tureta dokazi su da su nekada na otoku Kornati, ali i na otočju stalno boravili ljudi.

Nautička patrola brodom je prošla i pokraj otoka koji će zauvijek ostati poznat po Kornatskoj tragediji.

Ekipa Nautičke patrole, u svojem obilasku Jadrana, plovila je velom Proversom i svojom 360° kamerom zabilježila prekrasne prizore Nacionalnog parka Kornati. 360° tehnologija omogućuje nam da gledamo što i kako želimo 360 stupnjeva oko sebe, u kojem god smjeru pogledali. Ukoliko imate VR uređaj, možete se još više uživiti u ulogu mornara Nautičke patrole. Svi oni koji žele gledati video sa svojeg uređaja, a zbog ograničenja Androida i iOS-a, mogu svoje 360° iskustvo doživjeti pokrečući video na svojim YouTube aplikacijama.

Prijenose uživo s broda Masline omogućuje Vipnet digitalna tehnologija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:58