PREDIZBORNI SKUP

BANDIĆ NA TRGU DIJELIO BESPLATNO PECIVO I PIVO Građanska akcija raširila transparent 'Lažeš kume'

 Admir Buljubašić / CROPIX

ZAGREB - Kasnio je pola sata, ali nitko se nije ljutio. Njegov tim se pobrinuo da peciva, voda i pivo budu besplatni za sve koji se zateknu na Trgu, pa je možda baš zato 700-tinjak građana, kada se popeo na pozornicu, skandiralo "Bandić! Bandić!".

Prvo je predstavljena njegova lista, svih 50 potencijalnih zastupnika, a onda se gradonačelnik "> Milan Bandić na svojem završnom predizbornom skupu na Trgu bana Jelačića obratio okupljenima.

- Pitaju me zadnjih mjesec dana, s kim će ovih pedeset ljudi, koji su meni ukazali povjerenje, koalirati? Sa SDP-om ili HDZ-om? A moj odgovor je: Mi ćemo koalirati sa svima vama, i sa svim Zagrepčanima. Zašto ćemo pobijediti u nedjelju? Zato što naša djela, posljednjih 13 godina, govore za nas. I zato što znamo najbolje slušati, služiti i raditi, i to 365 dana u godini, rekao je Bandić pred okupljenom publikom.

Na skupu su danas bili i oni koji su previše popili, pa su na sav glas zazivali 'Milane! Milane!', neki su zaplesali na evergreene, a njegovi najbliži suradnici pomno su promatrali završni skup iz prikrajka.

Pojavili su se u gužvi i ljudi koji mu nisu na listi, ali ga očito podržavaju: poduzetnik Tomislav Horvatinčić, Mirko Novosel, odvjetnici Ljubo Pavasović-Visković i Silvije Degen, i mnogi drugi...

Bila je tu i neizostavna Građanska akcija, neumorni borci protiv Bandićeve kampanje. Na trgu su se danas na njegovom završnom skupu pojavili s transparentom 'Lažeš, kume!' Tu su poruku, međutim, slali okrepljujući se upravo besplatnim pivom koje je sponzorirao gradonačelnikov tim.

Sudeći po raspoloženju okupljenih građana, program na Trgu i nije bio osobito uzbudljiv. Građane su svojim izvedbama oko dva sata zabavljali operna diva Sandra Bagarić, bend Superstari u kojem svira i bivši ministar i čovjek s Bandićeve liste Davor Štern, i Kraljevi ulice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 02:52