POSAO IZ SNOVA

Bandićeva logika: Pa tko će primijetiti samo 64.000 kada već fali 240 milijuna kuna?

"Dala bi mama da ima", zavapio je Bandić pa svojim vrijednim zaposlenicima odrezao prava iz kolektivnih ugovora.Prvo im je "capnuo" božićnice. Onda je otišao dar za djecu
 Davor Pongračić / CROPIX

ZAGREB - “Dala bi mama da ima”, zavapio je Bandić pa svojim vrijednim zaposlenicima odrezao prava iz kolektivnih ugovora.

Prvo im je “capnuo” božićnice. Onda je otišao dar za djecu. Sljedeće je ukinuo pomoć za rođenje djeteta. A onda je - nije se to usudio čak ni Linić - gradskim činovnicima oduzeo i jubilarne nagrade. E tu se gradska mama susrela s nerješivim problemom.

Zaboravni Bandić

Jednom kada je sa sindikatima postigao dogovor o uštedama, ostala je sva sila papira i službenih dokumenata koje je trebalo umnožiti i odaslati na stotine adresa.

“Pa ne’bu valjda mama fotokopirala?” zavapio je.

I nije prošlo ni mjesec dana od mučnih pregovora, već je Bandić nanovo odriješio kesu u kojoj je još prije 30 dana nedostajalo 240 milijuna kuna. Kad već fali tih 240 milijuna, nebu’ nitko ni primjetil’ da nedostaju još 64 tisuće. Jer toliko će ga koštati godina dana rada gradskog fotokopirača.

Zaboravio je Bandić da mu materijale može kopirati i neki od fotokopirača koje je već ranije zaposlio. I da im je u principu potpuno svejedno kopiraju li papire Ureda za opću upravu ili onog za obrazovanje. Još je u veljači ove godine Bandić raspisao natječaj za kopiranta u Gradskom uredu za katastar.

Traže se kopirači

Da ne bude zabune - riječ je o istom radnom mjestu kao što je fotokopirač, jedino što kopirant može imati osnovnu školu i primati 200 kuna nižu osnovnu plaću . Onda je jednog zaposlio u prosincu prošle godine u Gradskom uredu za opću upravu. A jednog u Gradskom uredu za stategijsko planiranje negdje pri kraju rujna. Prije toga fotokopirač je stigao i u srpnju.

Nitko se ne javlja

Jedan je primljen i u svibnju 2010.A samo mjesec prije - još jedan kopirant.

Šteta što Bandić nešto novca nije uložio u Gradski odjel za odnose s javnošću. Tamo se već dva dana nitko ne javlja na telefon da odgovori što će im toliki kopiranti.

Možda ga od zujanja fotokopirki ne čuju?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 07:03