GRADONAČELNIK ZAGREBA

BANDIĆU UGRADILI STENT, ON INZISTIRA DA TO NIJE RAZLOG OTKAZIVANJA PUTA U RUSIJU 'Ne putujem jer ne želim biti putnik za ručkove'

 Damjan Tadić / CROPIX

Gradonačelniku Milanu Bandiću u četvrtak navečer u KBC-u Zagreb ugrađen je stent, a razlog je bio suženje krvne žile srca.

Samo koji sat nakon zahvata koji je izveo doc. dr. Joško Bulum, šef jedinice za invazivnu i intervencijsku kardiologiju KBC-a Zagreb, gradonačelnik je izašao iz bolnice i vratio se na svoje radno mjesto tako da ni njegovi suradnici nisu znali da je Bandić “usput” imao kardiološku intervenciju. Istina, radilo se o tzv. hladnom zahvatu odnosno nije došlo do intervencije zbog toga što je gradonačelniku pozlilo odnosno zbog srčanog udara već je zahvat bio ranije dogovoren.

Prebukiran

Navodno mu ugradnja stenta nije nimalo poremetila jučerašnji radni dan koji je potrajao sve do 22 sata odnosno kao da zahvata uopće nije bilo.

Inače, smjernice o ponašanju pacijenta nakon ugradnje stenta govore kako je uobičajeno da pacijent ostane u bolnici barem dva-tri dana, a tjelesne aktivnosti su ograničene što kad je riječ o Bandiću očito nije slučaj.

Istim je tempom gradonačelnik nastavio i danas pa je već ujutro s ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem otvorio na Trgu bana Josipa Jelačića Sajam zimnice, a nastavio na Bundeku s najavom Kestenijade i sajma portugisca te na Trešnjevci predstavio pet gradskih vozila za prijevoz djece i odraslih s teškoćama u razvoju i invaliditetom.

I za subotu mu je dan “prebukiran” pa će, osim što će biti na Bundeku, u palači Dverce primiti sportaše, u 18 sati biti na projekciju pokraj fontana ispred SNB-a, a navečer će sudjelovati u humanitarnoj akciji prikupljanja sredstava za stambeno zbrinjavanje mladih bez roditeljske skrbi.

Ne ide u Rusiju

Jedino od čega je ipak odustao jest najavljeni put u Rusiju, ali Bandić tvrdi da razlog odustajanja nije ugradnja stenta.

- U Rusiju ne idem jer se protokol nije poklopio kako sam očekivao. Ja ne želim biti putnik za ručkove, mogu ići samo radno, a budući da nisu radni ciklus i kontakti zatvoreni, ja ne idem. Imam ovdje što raditi, kazao je u subotu ujutro Bandić.

- Vidim da se neki mediji znimaju za moje zdravlje. Hvala svima koji brinu, ja sam hvala Bogu dobro. Ugradio sam jedan stent, a trebao sam ugraditi dva. Znači, bolje jedan nego dva, ali dvaput je dvaput. Meni je žao što mi nisu dva stavili. A što se tiče zdravlja, dobro sam. Trebao sam ležati 24 sata, a ja sam ležao 6,5 sati, dodao je zagrebački gradonačelnik.

Operacija bruha

I inače gradonačelnik Bandić uglavnom “bježi” iz bolničkih kreveta odnosno nikad ne ostaje u bolnici onoliko koliko je uobičajeno za njegove zdravstvene probleme. Dovoljno se prisjetiti njegove operacije bruha prošlog proljeća, netom prije lokalnih izbora kad je već dan nakon zahvata namjeravao otići iz bolnice.

Tada su ga samo jaki bolovi u preponi zaustavili na koji dan u bolesničkom krevetu. Ni nakon operacije na sinusima nije mirovao pa je već drugi dan prodavao cvijeće u humanitarnoj akciji. No, zbog prebrzih aktivnosti desetak dana kasnije pojavile su se komplikacije pa je ponovno hospitaliziran.

Gradonačelnik očito nije disciplinirani pacijent koji sluša liječničke savjete pa će to teško činiti i ubuduće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 03:44