DOLAZAK DELEGACIJA NA EU PROSLAVU

Danas kreće poseban rećžm prometa u središtu Zagreba

Zagreb će cijeli vikend biti pod posebnim režimom zbog dolaska tridesetak inozemnih delegacija na proslavu ulaska Hrvatske u Europsku uniju. U trenucima kada će se zagrebačkim ulicama prolaziti strani delegati, policija će preusmjeravati promet. Osim autima, promet će u tim trenucima biti zabranjen i u javnom prijevozu, a kritične točke bit će Vukovarska i Savska te Zeleni val. Tim će rutama biti zabranjeno i parkiranje.

Vare se šahtovi

Policija zbog sigurnosti skriva točno vrijeme i rute kojima će se kretati strani delegati, ali zato posljednjih dana policajci u civilu obilaze stanove u centru grada.

Zadatak im je informirati se o potencijalnim opasnostima. Dok radnici Zagrebačkog holdinga vare šahtove i šire obavijesti o zabrani parkiranja, policajci se informiraju o raznim navikama stanara centra.

‘Je li netko protiv EU’

“Imate li posebno agresivne susjede” i “Je li netko od sustanara protivnik ulaska Hrvatske u EU”, pitanja su, tvrde stanari sa Zelenog vala, koje su im postavili policajci.

- U četvrtak kasno navečer pozvonio je policajac u civilu. Upozorio me da u naredna tri dana ne parkiram u blizini stana i počeo se raspitivati o susjedima, ima li netko osobito opasan. Razgovarali smo nekoliko minuta na ulaznim vratima, a potom je u zgradi ostavio obavijest o režimu parkiranja - kaže stanar sa Zelenog vala.

Zabrana rada

subota

- od 14 h ne smije se prodavati cvijeće u prolazu Splavnica

- do 22 sata moraju se izmjestiti svi štandovi u Gajevoj

nedjelja

- tržnica Dolac

- od 12 sati zatvara se 60-ak ugostiteljskih objekata, pekara, fast food trgovina i ostalih radnji u samom centru grada

Dopušteno dulje radno vrijeme

ugostiteljski objekti u Kaptol centru, Trgu maršala Tita, Ilici 42 i Palmotićevoj 30 mogu u ponedjeljak, 1. srpnja, raditi od 0 do 24 h

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 23:32