VLASNIK UDRUGE 'UDOMI ME'

DOLIJAO PREVARANT KOJI JE SA ŠTENCIMA PROSIO DILJEM ZAGREBA 'Pronašli smo pse u narkomanskom brlogu punom šprica i fekalija'

 
 Facebook

Čelnik udruge 'Udomi me' koji je posljednjih mjeseci često viđan s kolicima punih štenaca na Trgu bana Jelačića, ali i na ostalim mjestima u Zagrebu, a na kojeg se već neko vrijeme putem društvenih mreža upozoravalo kao prevaranta, napokon je dolijao.

Naime, M.D. iz Dubrave, navodno je uzimao neželjene pse od vlasnika u kvartu, pronalazio ih na oglasniku i udomljavao ih iz skloništa, a služili su mu za prosjačenje. Štence je držao u kolicima na kojima je napisano 'Udruga Udomi me – donacije za veterinara'.

Da je muškarac obični prevarant koji muči životinje i zarađuje na njima otkrila je udruga studenata Pravnog fakulteta Zagreba za pravnu zaštitu životinja Animalex koja je dobila dojavu o štencima u napuštenoj zgradi u centru grada.

- Pronašli smo četiri štenca koji su se nalazili u narkomanskom brlogu punom šprica i fekalija u zapuštenom kompleksu. Štenci su u izrazito lošem stanju, osim buha i crijevnih parazita još su pothranjeni i dehidrirani, a jedan ima ranu na čelu. Radi se o štenadi staroj oko tri mjeseca. Pozvali smo policiju koja je učinila zapisnik, a mi smo štence noćas sklonili sa tog mjesta - napisali su iz Animalexa na Facebooku.

Napominju kako su se u prostoriji uz štence nalazila i kolica udruge 'Udomi me', te su tako zaključili da su štenci pod njihovom 'skrbi'.

Iz Animalexa napominju kako će protiv udruge 'Udomi me' biti podnesena kaznena prijava za mučenje životinja iz koristoljublja i kako će učiniti sve da im se zabrani rad.

Donacije za štence

- Mi nemamo prostor gdje bi mogli čuvati štence do udomljenja, noćas smo ih uzeli jer smo izašli na teren, stoga vas molimo da se jave udruge i pojedinci koji ih mogu preuzeti - napominju iz Animalexa i ističu kako su štenci u iznimno lošem stanju te da će trebati veterinarsku skrb, pa mole sve koji su u mogućnosti da uplate donacije na broj računa:

Udruga Animalex
IBAN: HR18 2340 0091 1108 8028 0
SWIFT: PBZGHR2X
Privredna banka Zagreb, sa naznakom "četiri štenca". Sve donacije koje pristignu biti će prosljeđene udruzi ili pojedincu koji preuzmu brigu o štencima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 00:25