TOMISLAV MAZAL

DOZNAJEMO Bivši šef Đure Đakovića postaje novi direktor Gradske plinare Zagreb

Tomislav Mazal
 Bruno Konjević / CROPIX

Tomislav Mazal, bivši čelnik Đuro Đaković Grupe, postat će novi direktor Gradske plinare Zagreb, neslužbeno su nam potvrdili u Zagrebačkom holdingu.

Vijest o njegovom imenovanju bit će uskoro službeno objavljena, čime će se napokon popuniti direktorska fotelja koja stoji prazna već nekoliko mjeseci, odnosno otkada je krajem prosinca poduzeće napustila bivša direktorica Tihana Colić.

Plinaru trenutno vodi Ana Stojić Deban, predsjednica Uprave Holdinga, a za mjesto direktora su u međuvremenu bila objavljena dva natječaja.

Prvi je raspisan 20. prosinca prošle godine, a rok za prijavu je bio sedam dana, od čega su dva bila vikend i još dva su otpala na Božić i Štefanje.

Unatoč kratkom roku, na taj natječaj su se javila četiri kandidata, no ni jedan nije zadovoljio, zbog čega je 25. siječnja raspisan novi, a čini se kako je na tom natječaju sve kriterije zadovoljio upravo Mazal.

Inače, riječ je o bivšem šefu Đure Đakovića koji je prije toga obnašao funkciju glasnogovornika bivšeg ministra gospodarstva Damira Polančeca, a bio je i u službi za odnose s javnošću u vladama Ivice Račana i Ive Sanadera.

Na direktorsku poziciju industrijskog diva došao je 2014. u vrijeme kada je tvrtka bila u velikim financijskim problemima te ostao do 2017. godine nakon čega se prebacio u privatni sektor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 13:32