ZA SVAKOG PONEŠTO

FOTO: ZAGREBAČKA RESTORANSKA SCENA U PUNOM CVATU U samo tri mjeseca otvoreno čak deset novih restorana u gradu

 HANZA MEDIA

Netipičan, ali jedan od uspješnijih zagrebačkih restorana, Pizza Cut Duck, u ponedjeljak je dobio novo ruho, ali i novi tim koji će kuhati za posjetitelje.

Chef Igor Gudac, koji je Pizza Cut Duck digao na noge i učinio omiljenim među Zagrepčanima, prihvatio je posao u Americi, a restoran ostavlja timu koji stoji iza restorana Pod zidom, pod vodstvom Borne Janeša.

Zagreb, 270317. 
Borna Janes, vlasnik restorana Pod zidom, danas je otvorio Duck fast bistro u Ulici Nikole Tesle.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / CROPIX
Duck fast bistro u Ulici Nikole Tesle.

- Duck je jednostavan lokal iza kojeg stoji vrhunska kvaliteta i tim profesionalaca. U vrijeme kada svi idu u high-end, mi idemo u low-end, ali zadržavajući pritom kvalitetu i izvrsnost. Taj balans daje lokalu jednu posebnu energiju koja još ne postoji u Zagrebu - govori Janeš i dodaje kako će zadržati prvotnu ideju chefa Igora Gudca, a to je da u Ducku nema rezervacija.

Zagreb, 270317. 
Borna Janes, vlasnik restorana Pod zidom, danas je otvorio Duck fast bistro u Ulici Nikole Tesle.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / CROPIX
Duck fast bistro u Ulici Nikole Tesle.

- Ručak traje od 10 do 15 sati, subotom od 12 do 17 sati, a svakog se dana ide na Dolac te se prema tim namirnicama kuha četiri do šest različitih jela koja moraju biti brzo gotova, obilna i ukusna. Koncept za večeru je potpuno drugačiji, na strop se vješaju sva jela koja su dostupna u a la carte ponudi taj dan. Ponuda se sastoji od 6 do 10 predjela i od 6 do 10 glavnih jela i ‘nešto na žlicu’, te četiri do šest deserata. Također, imat ćemo i Chef’s table, konzumaciju jela koja iznosi 200 kuna - jela se iznose po odabiru chefa, a gosti ne znaju što će dobiti, samo ih se pita jesu li alergični na određene namirnice - kaže Janeš.

Domaća hrana

Zagrebačka restoranska scena, naime, procvala je u prva tri mjeseca ove godine kada je otvoreno čak na desetke novih restorana diljem grada.

U bistrou Beštek, koji se nalazi u Ulici Crvenog križa, nedaleko od Autobusnog kolodvora, među ostalim pripremaju i jela bez glutena i laktoze. Vlasnica Ivana Funtek navodi kako je odrasla u centru Zagreba i dobro se sjeća što je njezina generacija znala pojesti nakon škole ili kod bake, tete i kod prijatelja.

- To su ona jela poput ćufti, piletine s krumpirom i salaticom, neko fino varivo, omlet na razne načine, ragu s tjesteninom, razni pohanci i slično. Jednostavno i domaće - kaže Funtek.

Mali zalogaji

U prostoru bivšeg Takenoka u Kaptol Centru otvoren je restoran Barbieri’s, poznatog chefa Andreja Barbierija. Baza im je mediteranska kuhinja kojoj su htjeli doskočiti s jedne ozbiljnije gastronomske strane. Ideja je bila napraviti pristupačno mjesto, negdje gdje posjetitelji neće nužno doći na služenu večeru već i na male zalogaje “cicchette” i čašu vina. Cijene jela u restoranu se kreću od 30-ak do 600 kuna.

Zagreb, 010317.
Kaptol centar.
Novi restoran Baribieri´s.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / CROPIX
Novi restoran Baribieri´s.

Na mjestu nekadašnje Baschiere u Šubićevoj nedavno se otvorio restoran El Toro.

Zagreb 090317.
Novi restoran na gastro sceni s latniamerickom kuhinjom potpisuje kuhar Mario Mihelj.
Interijer je uredio arhitekt Christian Rendulic iz biroa Arhitektura.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / CROPIX

- Nadam se da će ljudi biti otvoreni za nove okuse. Cilj mi je poslati nekoliko jela u sredinu stola pa da gosti mogu isprobavati i dijeliti. Na prvom dijelu menija bit će tacosi, ceviche, tiradito i flatbreadovi što su zapravo male pizzete, ali pripremljene s pikantnom šalšom, a mi ćemo ih raditi u kombinacijama s dimljenom pastrvom, lardom i chorizom - rekao je za Dobru hranu Mario Mihelj, glavni chef.

Osim navedenih vrhunskih restorana, od početka godine otvoreni su i B35 na adresi Nova Ves 4, Budweiser na Trešnjevci, Taco’s & Burger Barr u Jurišićevoj ulici koji vodi poznati hrvatski chef Tvrtko Šakota, Babaloo restoran u preuređenom Zoološkom vrtu, Kascheta u hostelu My Way, te Zelena avenija u Muzeju suvremene umjetnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:17