SAMOBOR

HUMANITARNA PREDSTAVA ZA OMILJENU UČITELJICU BRANKU 'Voljela je ples, a sada joj je svaki korak borba'

Kolege iz OŠ Milana Langa pozivaju na priredbu danas od 21 sati u kinodvorani

Dvadesetak učiteljica, učitelja, spremačice, blagajnica i ravnatelj samoborske Osnovne škole Milana Langa - Bregana glavni su akteri velike humanitarne akciju “Svi za Branku”. Akcijom se prikuplja financijska pomoć za Branku Bašić, učiteljicu oboljelu od multiple skleroze.

- Naša je učiteljica u lošem zdravstvenom stanju. Svaki korak joj predstavlja najveći mogući napor, a financijska pomoć joj je itekako potrebna zbog skupih lijekova. Zato smo odlučili okupiti sve ljude velika srca na glazbeno-scenskoj predstavi u kojoj će neki od naših djelatnika škole prvi put stati na kazališne daske - kaže ravnatelj škole Igor Matijašić.

Ulaznice za današnju predstavu u 19 sati su rasprodane, zbog čega je organiziran i drugi termin, u 21 sat. Ostalo je, kaže ravnatelj, još 50-ak karata, a s obzirom na kapacitet kinodvorane od 370 mjesta to znači da je odaziv više nego očekivan: kartu za predstavu kupilo je oko 700 osoba.

- Učiteljica Branka radi 30 godina u našoj školi. Uvijek je bila najveselija osoba na školskim svečanostima. Plesom i pjesmom podizala bi atmosferu, ona je jednostavno osoba koja je voljela život - opisuju svoju kolegicu u školi. Okrutna bolest pobrinula se da Brankina svakodnevica postane stalna borba za svaki novi korak, zbog čega su njezini kolege odlučili pjevati i plesati za Branku, raditi baš ono što je ona dugi niz godina najviše voljela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 06:00