ZAGREBAČKI DIV

I ONI SU BESPRAVNO GRADILI Holding daje 3 milijuna kuna za legalizaciju svojih objekata!

 Davor Pongračić/CROPIX

U petak je gradska megatvrtka Zagrebački holding raspisala natječaj za legalizaciju nezakonito izgrađenih objekata u njenom vlasništvu, a prema procjenama stručnjaka u Holdingu, arhitektonske, geodetske i tehničke usluge stajat će ih oko tri milijuna kuna.

Javni poziv

Prema javno dostupnom pozivu za nadmetanje, čini se da su objekte u Holdingu ilegalno gradile brojne tvrtke: Zagrebački velesajam, Autobusni kolodvor, Zagrebačke ceste, ZET, Robni terminali, ZGOS, Tržnice i Vodoopskrba i odvodnja. U oči upada i to da su u sektoru javne nabave Holdinga procijenili da moraju legalizirati i objekte pod Direkcijom Zagrebačkog holdinga, za što je predviđen najviši iznos - 1,8 milijuna kuna.

- Ne radi se o upravnoj zgradi Holdinga, gdje je Direkcija, već o zemljištima koja su pod nadležnosti Direkcije, a to su Gredelj i Zagrepčanka - pojašnjava naš sugovornik iz Holdinga. Doznajemo da Holding ima otprilike 200 objekata koje mora legalizirati, ali naši sugovornici upozoravaju da to nisu isključivo objekti koji su građeni na divlje, bez građevinske dozvole.

Sitne preinake

- Tu su sve sitne intervencije, preinake objekata iz stambene u poslovne prostore, preinake u skladišne prostore. Idemo na okvirni sporazum jer je teško dati točan izračun, ali nadamo se da će nas to koštati znatno manje od 3 milijuna kuna - kažu u Holdingu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 19:49