ZBOG ADVENTA

Idućih 5 tjedana u Zagrebu je na snazi posebna regulacija prometa: Ima blaži i stroži režim, evo detalja

Stroži režim na snazi je od petka do nedjelje, a blaži od ponedjeljka do četvrtka

Gužva u prometu, ilustracija

 Ronald Gorsic/Cropix

Grad Zagreb na svojim je stranicama objavio informacije o posebnoj regulaciji prometa koja je na snazi od 29. studenog do 7. siječnja koliko će se održavati i manifestacija Adventa. Od ponedjeljka do četvrtka u razdoblju između 17 i 23 sata na snazi će biti blaži režim, dok će vikendom od 17 do ponoći biti stroži režim.

BLAŽI REŽIM

Blaži režim uključuje zabranu prometa za sva vozila osim tramvaja i vozila stanara na zapadnoj i istočnoj strani Trga Nikole Šubića Zrinskog (do raskrižja s Đorđevićevom) te Praškom ulicom. Promet Berislavićevom od Gajeve do Zrinjevca privremeno će biti uspostavljen dvosmjerno za potrebe stanara, a u Gajevu ulicu sjeverno od Berislavićeve u tom će periodu vozilima moći pristupiti samo stanari.

image

Blaži režim

Grad Zagreb/

STROŽI REŽIM

Stroži režim koji je na snazi od petka do nedjelje uključuje zabranu prometa Gajevom ulicom sjeverno od Hebrangove osim za vozila stanara i taksije. Taksi vozila obavezno će morati skrenuti lijevo u Berislavićevu prema Preradovićevoj ulici.

Zabrana prometa za sva vozila bit će na snazi na zapadnoj i istočnoj strani Trga Nikole Šubića Zrinskog do raskrižja s Đorđićevom te cijelom Praškom. Zabranjen će biti i promet za sva vozila zapadnom stranom Trga Josipa Jurja Strossmayera i zapadnom stranom Trga kralja Tomislava (Od Trga bana Josipa Jelačića do Glavnog kolodvora).

image

Stroži režim

Grad Zagreb/

Promet Katančićevom od Gajeve do Trga Josipa Jurja Strossmayera dopušten je samo za stanare. Za vrijeme trajanja strožeg režima bit će obustavljen tramvajski promet na relaciji od Trga bana Josipa Jeličića i Glavnog kolodvora kao i obrnuto.

Zavisno od sigurnosne procjene MUP-a, stroži (vikend) režim prometa može biti primijenjen i tijekom radnih dana (ponedjeljak – četvrtak) neovisno o dobu dana. Promet “zelenim valovima” Boškovićeva – Hebrangova (u pravcu zapada) i Ul. baruna Trenka – Ul. Pavla Hatza (u pravcu istoka), odvijat će se bez ograničenja.

AUTOBUSNI PROMET

Autobusna linija ZET-a br. 150 Tuškanac – Gornji grad – Ilirski trg – Trg bana Josipa Jelačića od 25. studenog 2023. do 9. siječnja 2024. skratit će se do Ilirskog trga. Tijekom Adventa turistički autobusi za razgledavanje grada neće moći prometovati zonama zabrane i ograničenja.

TAKSI PROMET

Tijekom režima privremene regulacije prometa u zonama zabrane i ograničenja prometa taksi vozila neće smjeti prometovati. Stajalište Vlaška-Europski trg premješta se na istočnu stranu Kurelčeve ulice s ulazom i izlazom isključivo preko Jurišićeve ulice što će nadzirati i policija.

Stajalište u Gajevoj u periodima posebnog režima neće biti dostupno, dok će se u Gundulićevoj do Masarykove obilježiti privremeno stajalište.

GARAŽA

Tijekom Adventa pristup (ulaz i izlaz) korisnika u garažu „Ban Centra“ u Kurelčevoj je dopušten isključivo preko Jurišićeve ulice.

OPSKRBA I DOSTAVA

Tijekom Adventa vrijeme opskrbe u pješačkoj zoni vozilima s posebnom dozvolom dozvoljeno je u vremenu od 5 do 9 sati, a za potrebe dostava u periodu od 5 do 16 sati za potrebe Adventa određena su dostavna mjesta čiji se popis nalazi na stranici grada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 08:10