ULOVLJEN NA DJELU

JEDNA OD NAJPOZNATIJIH ZAGREBAČKA ULICA DOBILA NOVO RUHO, ALI NEKI SE JOŠ NISU SNAŠLI Prvog dana zabilježili smo nekoliko nepropisno parkiranih vozila

 
Nakon višemjesečne obnove Kranjčevićeva ulica je puštena u promet. Na fotografiji: nepropisno parkirano vozilo.
 Željko Puhovski / CROPIX

Završili su višemjesečni radovi na obnovi Kranjčevićeve ulice u Zagrebu, a prve fotografije koje je snimio Cropixov fotoreporter Željko Puhovski već je ulovio prve neoprezne vozače.

Tako je jedno vozilo u petak u jutarnjim satima bilo nepropisno parkirano. Je li se vozaču ili vozačici toliko žurilo pa su samo na trenutak vozilo smjestili na biciklističku stazu, ili se radilo o čistom neoprezu, teško je procijeniti iz jedne fotografije.

Zagreb, 040817
Nakon visemjesecne obnove Kranjceviceva ulica je pustena u promet. 
Na fotografiji: nepropisno parkirano vozilo u Kranjcevicevoj ulici.
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
Željko Puhovski / CROPIX
Nakon višemjesečne obnove Kranjčevićeva ulica je puštena u promet. Na fotografiji: nepropisno parkirano vozilo.

Podsjetimo, s obnovama više ulica u Zagrebu počelo se već u ožujku, a u Gradu su u 2016. izdvojili novac i za izvanredna održavanja. Tijekom godine planirana je obnova 59 ulica s nogostupima, te asfaltiranje 70 kilometara prometnica.

- Osim Ulice Ljudevita Gaja, za što je izdvojeno 2,25 milijuna kuna s PDV-om, kreće uređenje Kranjčevićeve ulice od Tratinske do Nove ceste u vrijednosti oko 2 milijuna kuna s PDV-om te Baštijanove ulice od Golikove do okretišta također za dva milijuna kuna, planira se izvedba skretača Budakova - Krešićeva - Hitrecova čiji su radovi procijenjeni na milijun kuna, ali sanacija propusta na Brezovičkoj cesti kod vodotoka Ograja za 1,06 milijuna kuna s PDV-om te zamjena više prijelaznih naprava na mostovima i nadvožnjacima u Gradu Zagrebu - rekao je početkom radova Dinko Bilić, pročelnik Gradskog ureda za promet.

U fotogaleriji pogledajte novo ruho Kranjčevićeve!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:37