FORUM U ESPLANADI

LJUTI UGOSTITELJ 'Tri dečka su pušila u mojem kafiću, uletjela je inspektorica i rekla da odmah izbacim sve ljude van i da ga zatvorim...'

Razgovaralo se o tome zašto se lokali zatvaraju zbog cigareta, a dućani sa zaraženom hranom ne
 Goran Mehkek / CROPIX

Novi zakon o pušenju, uvjeti postavljanja terasa te nova porezna reforma bile su glavne teme na ovogodišnjem Forumu zagrebačkih ugostitelja.

Više od sto ugostitelja sudjelovalo je na Forumu koji se održao jučer u hotelu Esplanada, a najviše buke diglo se oko novog zakona o pušenju prema kojemu bi se moglo zabraniti pušenje na terasama, ali i zbog kojega je pojačana kontrola sanitarnih inspektora. Naime, posljednjih nekoliko mjeseci sanitarna inspekcija zatvorila je desetak lokala zbog kršenja zakona o pušenju, a ugostitelji ističu kako inspektori ne čine ništa da ih zaštite.

Ugostitelj Pjerino Bebić ispričao je kako je sanitarna zatvorila njegov lokal na osam dana jer su tri mladića pušila u njegovom klubu.

- Inspektorica mi je rekla da odmah izbacim sve ljude iz kluba i da ga zatvorim. Pokušao sam joj objasniti da treba kazniti te mladiće, a ne mene, ali ona je pozvala policiju koja je zatim legitimirala mene i mog partnera - rekao je Bebić.

Nije dugo trebalo da se povuče paralela s nedavnim slučajevima pronalaska zaražene hrane u trgovačkim lancima, pa su ugostitelji pitali sanitarne inspektore zašto se njih ne zatvori. - To je nadležnost veterinara - rekao je Mislav Hajčić, sanitarni inspektor, što je izazvalo ogromno nezadovoljstvo u dvorani.

Tamo je bio i Zlatko Puntijar, novi predsjednik Udruženja ugostitelja Zagreb, koji je poručio da zakon treba biti za sve jednak.

- Ako se dogodi takav incident, onda treba zatvoriti i trgovački lanac, jer da se takav slučaj dogodi u maloj trgovini, sigurno bi je zatvorili - rekao je ugostitelj Puntijar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:34