Mladi mormoni će vam besplatno oprati auto

ZAGREB - Zagrepčani i svi ostali koji se u subotu zateknu na Jarunu imat će nesvakodnevnu priliku dobiti besplatno pranje automobila, koje organizira mormonska Crkva Isusa Krista svetaca posljednjih dana na Kutanječkom putu.



Okup na parkiralištu crkve




I dok autopraonice strepe da će im vozače na jedan dan preoteti institucija za koju su mislili da im nikad ne bi mogla biti konkurencija, mlade mormonke već se pripremaju za današnju akciju. Samo za Jutarnji list odlučile su pozirati jer danas neće imati vremena kada im na parkiralište crkve stanu brojni automobili. Naime, mladi će misionari od 8 do 14 sati oprati svaki automobil čiji vlasnik to bude tražio. Vjernici će moći obići crkvu i moliti se, a ostali mogu slušati o vjerovanjima članova Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana i postavljati pitanja stručnom vodstvu.



Na tu ideju članovi Crkve došli su sasvim slučajno te tvrde da nipošto nije riječ o promoviranju njihove crkve i pokušaju da se veći broj građana prikloni mormonskim uvjerenjima.



Čin dobre volje



- Misionari jednostavno imaju malo više vremena pa ćemo spojiti ugodno s korisnim. Dobro ćemo se zabaviti i organizirati društveno korisan rad, a građani mogu i ne moraju slušati naše stručno vodstvo koje će im biti na raspolaganju. Pitanje je samo koliko ćemo često moći ponoviti takvo što. Zasad je riječ o jednodnevnoj i jedinstvenoj akciji - rekla je Ana Hundrić iz Odjela za odnose s javnošću.



Iako će mnoge začuditi takva akcija jedne crkve, Ana Hundrić ističe da njihova crkva na Jarunu često provodi razne akcije, uvijek društveno korisne i edukativne.



- Ova akcija rezultat je dobre volje i ideje mladih misionara. Osim pranja automobila, za koje nisam sigurna hoćemo li ga i kada ponoviti, naša crkva često provodi i tečajeve stranih jezika, radionice za zapošljavanje i slično - dodala je Ana Hundrić.




Velibor Panić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 22:03