KOSTIMIRANA UTRKA

Na Advent Runu očekuje se 3000 trkača, evo kako se prijaviti: Novac ide za studente sportaše

Prijave traju do kraja mjeseca, a kao i uvijek trčat će se rute od pet i deset kilometara. Start je ispred Hiltona na Radničkoj

Zagreb Advent Run 2022. godine

 Ranko Suvar/Cropix

Zagreb Advent Run, kostimirana predbožićna utrka humanitarnog karaktera, ove godine će se održati 10. prosinca i počinje u 12 sati ispred hotela Hilton Garden Inn na Radničkoj cesti. Trase su duljine pet i deset kilometara, dok su trenutne procjene broja sudionika oko 3 tisuće trkača i hodača.

Cilj utrke je promoviranje pozitivnih životnih navika i poticanje fizičke aktivnosti, posebice trčanja kao jednog od najzdravijih načina rekreacije. Istovremeno je fokus i na informiranju građana, podizanju svijesti i ulaganju u bolju budućnost uz kombinaciju akademskog života i studentskog sporta.

image

Zagreb Advent Run 2022. godine

Ranko Suvar/Cropix

Posvećena je studentima sportašima, stoga je ovogodišnji partner Zaklada UniSport Srce koju je osnovao Hrvatski akademski sportski savez s ciljem ulaganja u studente sportaše putem stipendija i projekata. Dio sredstava od uplaćenih kotizacija bit će doniran Zakladi za stipendiranje novih studenata sportaša u 2024. godini.

Ovog prosinca održava se već osmo izdanje utrke koja je tijekom prethodnih godina okupila više od 14 tisuća sudionika i 50 tisuća eura donacija, što je pozicioniralo Zagreb na sportskoj i blagdanskoj turističkoj karti Europe.

image

Zagreb Advent Run 2022. godine

Ranko Suvar/Cropix

Trkači su dolazili iz sveukupno 43 različitih država, a dosad su primatelji donacije bili Udruga Ljubav na djelu, Hrvatski savez dijabetičkih udruga, Udruga Zdravi pod suncem, ZAR trči za Petrinju, Udruga Nismo same i Udruga Veliko srce malom srcu.

Organizatori utrke su tvrtke Millenium promocija i Run Croatia, a svi zainteresirani mogu se do 30. studenog u ponoć prijaviti putem sljedećeg linka.

image

Zagreb Advent Run 2022. godine

Ranko Suvar/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:34