AD HOC KONCERT

Nagrađivana klapa Zagrepčanima uljepšala vožnju tramvajem: Ušli su i počeli pjevati...

Putnike koji su se našli u tramvaj taj je potez iznenadio i obradovao, a mnogi su tu nesvakidašnju scenu dokumentirali svojim mobitelima

Klapa Kana G. pjeva u zagrebačkom tramvaju

 Ustupio čitatelj/Jutarnji List

Klapa Kana G. iz Zagreba svojim je sugrađanima u petak u večernjim satima uljepšala vožnju gradskim tramvajem koji prometuje linijom 17.

Nakon što je ušla u 17-icu koja se kretala prema Frankopanskoj ulici i Ilici, klapa je počela pjevati jednu od najpoznatijih Božićnih pjesama "Jingle Bells".

Putnike koji su se našli u tramvaj taj je potez iznenadio i obradovao, a mnogi su tu nesvakidašnju scenu dokumentirali svojim mobitelima.

Kada je Kana G. otpjevala svoje, nagrađena je pljeskom.

Ova je zagrebačka klapa ove godine nastupila na 23. po redu Večeri klapa debitanata u Bolu na Braču.

Stručno ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu Branko Tomić, poznati klapski tenor; Eduard Gracin, radijski voditelj i Srećko Damjanović klapski voditelj i pjevač upravo Kanu G. proglasilo najboljom debitantskom klapom.

Kana G. dio je Zbora mladih Maranatha, župnog zbora Župe Blažene Djevice Marije Žalosne koja se nalazi u zagrebačkoj četvrti Špansko.

Zbor i klapu vodi Matija Škvorc.

Klapa je ime dobila prema Kana Galilejskoj, mjestu u Galileji koje se spominje u Evanđelju po Ivanu, a u kojemu je Isus Krist na svadbi učinio svoje prvo čudo - pretvorio vodu u vino.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 21:09