SLIJEDI PROSVJED

'NE ODLAZIMO BEZ BORBE' Zakupcima na Britancu istekao rok, ali oni se nemaju namjeru maknuti

 Goran Mehkek / CROPIX

Zakupcima s tržnice na Britancu jučer je istekao rok za iseljenje koji im je prije dva tjedna dao Zagrebački holding, no oni su i dalje na svom radnom mjestu.

Mljekara Veronika, mesnica Cerovski, prodaja pilića Naf Promet i ugostiteljski objekt Kava Tava nisu otišli s Britanca, a poručuju da se ne budu maknuli bez borbe.

- Mi smo dobili dozvolu za rad i sve radimo po propisima, ali čini se da nekome smetamo. Prvo su nas htjeli maknuti zbog sigurnosnih razloga, a sada su okrenuli priču da je riječ o lakokvarljivoj hrani te da se brinu za zdravlje građana. No mi ne odlazimo odavde bez borbe - rekla je Đurđica Brebrić, zaposlenica Naf Prometa.

Svi su složni kad je riječ o ostanku, a brojni su im građani izrazili podršku potpisavši peticiju za njihov ostanak. Do sada je skupljeno oko 14.000 potpisa, a za nedjelju je najavljen prosvjed: u podne će pola sata neprekidno šetati preko tri pješačka prijelaza i time nakratko blokirati promet na Britancu. Zakupnici i prosvjednici pozivaju građane da dođu sutra na koncert te druženje koje će se organizirati na Britancu te da na taj način daju svoju potporu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 15:09