ANKETA JOJ IDE U PRILOG

SANDRA ŠVALJEK NE ISKLJUČUJE MOGUĆNOST VELIKE KOALICIJE! 'Nećemo samo s listom Milana Bandića, sve sam odgovorila...'

 Bruno Konjević / Hanza Media

Nakon što je jučerašnja anketa Nove TV pokazala kako Sanda Švaljek pobjeđuje i Anku Mrak Taritaš i Milana Bandića u drugom krugu, ova nezavisna kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu jutros je nakon aktualnog sata u zagrebačkoj Gradskoj skupštini poručila kako je ta anketa pokazala kako je ona jedina alternativa Milanu Bandiću.

- Jedina sam kandidatkinja koja može dovesti do stvarne promjene u Zagrebu. Kao nezavisni kandidat mogu okupiti široki politički spektar bez obzira na njihove ideologije i upravo to mi da je snagu i dovodi me do pobjede - rekla je Švalje.

Nedavno je Anki Mrak Taritaš i njenoj stranici poručila kako je HNS trgovačka stranka, a to je donekle ponovila i jutros.

- Vidjeli smo zadnjih mjesec dana što se događalo u pregovorima između SDP-a i HNS-a. Ti pregovori su se svodili na podjelu fotelja i političkog plijena. Na Zagreb ne smijemo gledati kao na politički plijen već kao na grad koji ima niz problema. U ovim pregovorima (HNS-a i SDP-a op. a.) građani su postali drugorazredni, a prvorazredni je postao politički plijen, stotine fotelja. To vrijeđa Zagrepčane - rekla je Švaljek.

Komentirala je i HDZ.

- HDZ je donio specifičnu odluku, da se njihovo biračko tijelo podijeli na tri kandidata – Milana Bandića, Dragu Prgometa i Brunu Esih. To možda garantira određeni broj mandata u Skupštini, ali ne dovodi do promjene. Kao da HDZ ovom odlukom daje vjetar u leđa Bandiću.

Na pitanje s kim će koalirati njezina lista u Skupštini nakon izbora, Švaljek je poručila kako s Bandićem neće, a iz njenog odgovora stječe se dojam da je otvorena za suradnju s ostalim listama, pa tako i sa SDP-om i HNS-om.

- Moja lista zasigurno ulazi u Skupštinu i osvojit će značajan broj mandata, a sigurno nećemo koalirati s listom Milana Bandića.

Hoćete li koalirati s SDP-om i HNS-om - pitali smo je.

- Nećemo s Bandićem. Sve sam odgovorila - rekla je Švaljek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:33