NIŠTA OD KOALICIJE

Tomašević vjeruje da u Zagrebu i dalje mogu dobro surađivati s SDP-om: ‘Poštujemo njihovu odluku...‘

, Grbin je kazao da će podrška ovisiti o procjeni jesu li odluke koje će se donositi u interesu građana

Tomislav Tomašević

 Goran Mehkek/Cropix/Cropix

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je u četvrtak da će Gradskoj skupštini predlagati odluke koje su u interesu građana i u skladu s predizbornim programom Možemo i SDP-a, pa vjeruje da će suradnja dviju stranaka biti dobra, iako neće sklopiti predizbornu koaliciju.

"Kao gradonačelnik ću Gradskoj skupštini predlagati odluke koje su u interesu i na korist građana Zagreba i koje su u skladu s predizbornim programom Možemo i SDP-a. To ćemo i dalje raditi i vjerujem da će suradnja biti dobra", rekao je Tomašević novinarima na otvaranju početka radova na izgradnji produžene Branimirove ulice u Sesvetama od Zagrebačke ceste do Brestovečke ulice – faza I.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin izjavio je u srijedu nakon sjednice stranačkog Predsjedništva, koje je raspravljalo o odbijenici Možemo vezano za predizbornu koaliciju sa SDP-om, da su iz te stranke svoj interes stavili ispred interesa građana, pa nije sretan zbog te odluke, ali će SDP nastaviti raditi na svom programu.

Što se suradnje u Zagrebu tiče, Grbin je kazao da će ona ovisiti o procjeni jesu li odluke koje će se donositi u interesu građana Zagreba. "Dok god je tako, ta će suradnja egzistirati, a kada ne bude tako, SDP će odlučiti suprotno", najavio je.

Tomašević je danas novinarima komentirao da se radi o legitimnoj odluci SDP-a koju u Možemo poštuju.

Radovi vrijedni 4,6 milijuna eura

Zagrebački gradonačelnik istaknuo je na otvorenju radova na izgradnji produžene Branimirove ulice u Sesvetama da se radi o prvoj od tri faze izgradnje, kako bi se rasteretio promet kroz centar Sesveta koji stvara velike prometne gužve.

Radovi uključuju izgradnju četverotračne prometnice, pješačko-biciklističkih staza i autobusnih ugibališta na trasi dužine 1177 metara, a predviđena su četiri raskrižja koja će biti semaforizirana. U sklopu izgradnje planirana je izgradnja vodoopskrbnog cjevovoda.

Tomašević je izvijestio da je na kupnju zemljišta i kuća u prvoj etapi potrošeno oko 5,6 milijuna eura (42 milijuna kuna), a sami radovi će koštati oko 4,6 milijuna eura (35 milijuna kuna). Za otkup zemljišta za drugu i treću dionicu je dosad potrošeno oko 3,7 milijuna eura (28 milijuna kuna).

"Imovinsko-pravni odnosi počeli su se rješavati još prije 13 godina, a za pet mjeseci trebala bi biti izgrađena cijela prva etapa produženja Branimirove", istaknuo je.

Paralelno se radi na drugoj fazi od Brestovečke ulice do ulice Ivana Ančića, dugoj nešto manje od dva kilometra, gdje je ostalo 33 posto parcela za riješiti imovinsko-pravne odnose.

Što se tiče treće dionice, ujedno i najkraće, nešto manje od 800 metara dužine, od Ivana Ančića do Varaždinske ceste, tamo je riješeno oko 80 posto čestica, rekao je gradonačelnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 22:27