GLASAJTE U ANKETI!

Upravo traje Hod za život: slažete li se s njihovim stavom o zakonskoj zabrani pobačaja?

Udruga U ime obitelji, kojoj je izvršna direktorica Željka Markić, nositelj je hoda za život te se često oglašavaju na temu pobačaja

Hod za život 2023.

 Vanesa Pandzic/Cropix

Deveti po redu "Hod za život" upravo prolazi zagrebačkim ulicama. Punim nazivom "Hod za život, obitelj i Hrvatsku" zalaže se, između ostalog, za zakonsku zabranu pobačaja i zaštitu života od začeća. Udruga U ime obitelji, kojoj je izvršna direktorica Željka Markić, nositelj je hoda za život te se često oglašavaju na temu pobačaja.

- Hod za život miroljubivi je hod građana u znak potpore svakom rođenom i nerođenom djetetu, njegovoj majci, ocu i svakoj obitelji. Cilj Hoda za život je skretanje pozornosti na poštivanje svakoga ljudskog života od začeća do prirodne smrti, napisali su na stranicama udruge.

Smatraju kako je pravo na život temeljno ljudsko pravo i preduvjet svakog drugog ljudskog i građanskog prava. Poučeni iskustvom prijašnjih godina, hodači će se na putu susresti s kontraprosvjednicima koji se ne slažu s idejama Hoda za život čije je ovogodišnje geslo "Glas rođenih za život nerođenih".

- Želimo podsjetiti i sebe i druge koliko je važno zaštititi svaki ljudski život, a posebno onaj najnezaštićeniji – život u majčinoj utrobi. Dijete na poseban način treba u svojih prvih 9 mjeseci zaštitu majke, a majka treba zaštitu oca i cijelog društva. Ovim miroljubivim Hodom u Zagrebu poslat ćemo snažnu poruku kako je svaki ljudski život važan, najavila je članica organizacijskog tima Tea Bekavac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 11:25