GRADIT ĆE SE JOŠ

USKORO STIŽU NOVE FONTANE VRIJEDNE 30 MILIJUNA KUNA Gradonačelnik Bandić najavio početak izgradnje za dva tjedna

Početak gradnje novih dviju fontana gradonačelnik je najavio u najnovijem mjesečniku gradske uprave Glas Zagreba, za koji će građani morati izdvojiti čak 1,3 milijuna kuna
 CROPIX

ZAGREB - Krajem ovog mjeseca teška mehanizacija ponovno bi trebala raskopati livadu ispred Nacionalne sveučilišne knjižnice, gdje će početi realizacija druge faze gradnje fontana, projekt od otprilike 30 milijuna kuna.

Pokretanje radova na gradnji dodatne dvije fontane najavio je jučer gradonačelnik Milan Bandić u Glasu Zagreba, novom besplatnom mjesečniku gradske uprave.

Radi se o publikaciji za koju je iz proračuna izdvojeno 1,3 milijuna kuna i koja će sudeći po naslovima omogućiti besplatnu promociju gradonačelniku za predstojeće izbore.

- Mogu najaviti početak gradnje još dvije fontane u sljedeća dva tjedna u Ulici hrvatske bratske zajednice - citira Glas Zagreba gradonačelnika i dodaje da bi se za dvadesetak dana trebala nastaviti rekonstrukcija Branimirove.

Gradonačelnik očekuje da bi se do tada trebala riješiti trakavica oko imovinsko-pravnih odnosa da bi se napokon spoj Branimirove na Heinzelovu mogao napraviti u punom profilu.

Iako su gradski zastupnici odbili rebalans proračuna u kojem je jedna od stavki bila nastavak gradnje Bandićevih fontana, uz obrazloženje da gradonačelnik razbacuje novac dok neki dijelovi grada nemaju vodovod i kanalizaciju, sredstva za dio radova osigurana su preraspodjelom sredstava unutar gradskih ureda.

Budući da će radovi trajati i u 2016. godini, kažu u Gradu, potreban novac osigurat će se u proračunu za sljedeću godinu.

Radove će izvoditi tvrtka Vodotehnika s kojom je ugovor o drugoj fazi gradnje fontana potpisan još u listopadu 2014. godine, dvanaest dana prije uhićenja gradonačelnika Milana Bandića i njegovih suradnika.

Prema projektu arhitektice Helene Paver Njirić dodatne dvije fontane gradit će se južno od postojećih fontana, na površini od oko petnaest tisuća četvornih metara, a u Gradu Zagrebu su zasad odustali od gradnje pothodnika.

Osim o fontanama i Branimirovoj, besplatni mjesečnik Glas Zagreba, koji je od jučer dostupan građanima, donosi kako je Grad dobro iskoristio EU fondove te kako učenici dobivaju besplatne knjige, a iako u uvodniku sugeriraju da će biti glas Zagrepčana, u publikaciji na 32 stranice pitanja građana stavljena su na tek polovici jedne strane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 10:06