ZET

VELIKA GORICA DOBIVA POLUSATNU KARTU Put do Zagreba koštat će 8 umjesto 20 kuna

 Marko Todorov / HANZA MEDIA

Velikogoričani će od 1. ožujka putovati ZET-om za četiri kune. Rezultat je to pregovora dvojice gradonačelnika Dražena Barišića i Milana Bandića, koji traje već godinu dana, a svoj su epilog dobili prošli tjedan. Cijelo velikogoričko područje postat će jedinstvena zona u kojoj će se građani autobusima moći voziti kartom od četiri kune za pola sata vožnje.

- Sve ono što je dobro za naše građane, dakle da dođu što prije, da se voze kvalitetno i sigurno i što jeftinije - to nije nikakav populizam - izjavio je Barišić. Pregovori oko polusatne karte počeli su u vrijeme kada se raspravljalo o gradnji tramvajske pruge do Zračne luke Zagreb. Iako je pruga još daleko od realizacije, karta od četiri kune početkom sljedećeg mjeseca postat će stvarnost. Velikogoričanima će sada biti dovoljne dvije polusatne karte da stignu do Zagreba. Samim time više neće morati izdvajati 40 kuna za odlazak na posao te za povratak, već će im biti dovoljno 16 kuna.

Naime, Velika Gorica je u drugoj zoni i karta od 10 kuna vrijedila je samo 30 minuta. Putnici su tako trebali kupiti još jednu kartu od 10 kuna za vožnju unutar grada Zagreba. Ovom izmjenom dnevna ušteda na povratnoj karti je 24 kune.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 08:32