OPASNOST PRIJETI

VIDEO: ŠOKANTNA SNIMKA Slučajno snimio kako snijeg demolira auto: Citroen je uništen! Tko će platiti štetu?

 YouTube

ZAGREB - Zagrebački hobist T. R. namještao je prikaz ekrana svojeg aviona na daljinsko upravljanje, kada je kamera ugrađena u avion snimila trenutak pada velike snježne gromade s krova zgrade na parkirano vozilo.

Potom se spustio do vozila i snimio štetu koju je učinio djelomično zaleđeni snijeg - krov parkiranog Citroena bio je potpuno demoliran, ulegnut barem 15 centimetara, a silina udarca deformirala je i okvire vrata.

Tko će nadoknaditi štetu?

Prema Odluci o komunalnom redu Grada Zagreba, članku 132. 'O uklanjanju snijega i leda s krova dužan je voditi brigu vlasnik zgrade, odnosno fizička osoba obrtnik ili pravna osoba koja održava zgradu,' pa prema toj odluci odgovornost za nadoknadu štete snosi ili vlasnik ili osoba zadužena za održavanje.

Ukoliko je vlasnik vozila osiguran kasko osiguranjem, cijelu naknadu štete isplatit će mu osiguravatelj, koji će potom sam krenuti u naplatu obeštećenja od vlasnika ili osobe zadužene za održavanje.

U slučaju da je vlasnik vozila osiguran običnom policom osiguranja, jedina opcija mu je da nadoknadu štete traži pravnim putem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 18:32