SLUČAJ TERASE NA CVJETNOM

ZAMJENICA ZAVODA ZA ZAŠTITU SPOMENIKA 'Bandić je moje predstavke ignorirao, jednom me primio samo kako bi rekao da sam u Zavodu lijevo jaje...'

 HANZA MEDIA

ZAGREB - Iako ću vjerojatno ostati bez posla, nisam mogla podnijeti da me trpaju u isti koš s sudionicima ove sporne priče. Moj šef, Slivije Novak, odobrio je problematično rješenje Cvjetnom trgu. Radi sebe i svog integriteta, više ne smijem šutjeti - rekla je danas Zrinka Paladino, zamjenica pročelnika Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode.

Statusom na Facebooku Paladino je ukazala na glavne aktere cijele priče - Silvija Novaka i Alana Ordulja, zamjenika pročelnika Gradskog ureda za graditeljstvo koji je dva projekta za hitnu ovjeru početkom rujna osobno uručio Novaku.

- Sve se događalo kada sam ja bila na godišnjem. No, nisam samo ja bila isključena iz procesa donošenja odluke, gotovo nitko nije znao za sporne terase. Odabrano je nekoliko osoba od povjerenja, pri čemu je pročelnik Novak predmet potpisao, i sve je napravljeno ispod stola. Ne vjerujem da će gradonačelnik Bandić sankcionirati one koje bi trebao, ispaštat će drugi - smatra Paladino.

Situacija u Gradu, kaže, već je jako dugo napeta. Sama Zrinka Paladino je više puta slala predstavke na način rada u Zavodu koji, iako ima i dvadesetak vrlo kompetentnih zaposlenika koji stručno i moralno odrađuju svoj posao, zapravo vodi samo jedna osoba.

- Gradonačelnik Bandić je većinu mojih predstavki ignorirao, no jednom prilikom me primio samo kako bi rekao da sam u Zavodu lijevo jaje i da to dobro zapamtim. Vjerojatno je zbog netrpeljivosti prema meni Silvije Novak ostao pročelnikom i po ispunjenju uvjeta za mirovinu - rekla je Zrinka.

Iz Grada zasad nisu komentirali optužbe Zrinke Paladino, a Bandić je najavio kako će odgovorni biti sankcionirani idući tjedan. Sporne terase su danas demontirane s Cvjetnog trga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 03:58