DOČEK 2010.

Zanimanje za restorane znatno manje nego lani

Cijene dočeka, ovisno o ponudi i mjestu, kreću se od uobičajenih 50 kuna sve do večera u najekskluzivnijim hotelima za 950 kuna
 Goran Mehkek/CROPIX

Na ispraćaju recesijske 2009., s nadom u bolje sutra, dočekujemo 2010. Sukladno krizi, ovogodišnji dočeci proći će bez zvučnih imena domaće i inozemne estrade. Goste će zabavljati uglavnom manje poznati bendovi i već mnogo puta viđeni DJ-evi.

Zanimanje Zagrepčana za dočeke u restoranima znatno je manje, pa su pojedini ugostitelji, poput vlasnika restorana Zlatna medalja, bili prisiljeni otkazati organizirane dočeke.

Piratski doček u Karaki

- Predvidjeli smo bogat švedski stol uz glazbu grupe Twist za stotinjak ljudi, a na kraju je bilo rezervirano samo 20-ak stolova - rekao je konobar Boris iz restorana Zlatna medalja.

I restoran Lido na Jarunskom jezeru ove godine bilježi pad rezervacija za oko 30 posto.

- Mi ne otkazujemo, imamo mjesta za 250 ljudi koji će morati izdvojiti 550 kuna za večeru, piće i glazbu uživo - kaže voditelj Lida, Darko Šikoronja.

U Gastro Globusu na Zagrebačkom velesajmu kažu da je znatno smanjen interes za rezervacije.

- Za 450 kuna organiziramo bogat švedski stol i piće u neograničenim količinama. Ne znam točno koliko zasad imamo rezervacija, no u odnosu na prošle godine, interes je manji - pojasnila je Maja Grubišić iz Gastro Globusa.

Slavit će se i u Movie pubu za 350 kuna, u pivnici Medvedgrad goste će za 300 kuna zabavljati tamburaši, a za istu cijenu u Karaki vas očekuje piratski doček uz tex-mex kuhinju, glazbu i piće. U najluksuznijim hotelima poput The Regent Esplanade, Westina i Sheratona krizu ne osjećaju, pa su njihovi kapaciteti uglavnom popunjeni. Cijene su od 150 do 950 kuna, a za to gosti mogu uživati u piću dobrodošlice, švedskom stolu, šampanjcu i glazbi uživo.

Za razliku od restorana, noćni klubovi ove godine nisu podbacili. Najjeftinija ulaznica je ona za Tvornicu, gdje će se Nova dočekivati uz zvukove novog vala za 50 kuna. U bivšem kinu Mosor za 70 kuna svirat će pet Confusionovih DJ-eva.

Otvoreni šank i obilje hrane

Gjuro nudi r’n’b glazbu s Olijem Dobollijem i Zrnom za 349 kuna, Shamballa za 279 kuna, a Sirup za 300 kuna dovodi DJ-a Bangkok Impacta. Boogaloo predstavlja dvije legende svjetske techno scene: žensku DJ-icu Ladidu i njemačkog techno producenta Chrisa Liebinga, a Aquarius organizira doček uz DJ-a Petea Hellera za 220 kuna.

Ljubitelji alternativne scene u Močvari će plesati za 70 kuna, u KSET-u za 230 kuna, dok je u Purgeraju za 300 kuna omogućeno cjelonoćno neograničeno ispijanje pića s otvorenog šanka i obilje raznovrsne hrane. U Boćarskom domu moći će se uživati uz jedan od najcjenjenijih romskih bendova Kočani orkestar i cjelovečernji roštilj i piće po cijeni od 499 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 08:29