GLAS NARODA

ŠTO GRAĐANI MISLE O PREDSJEDNICI KOLINDI NAKON 100 DANA MANDATA? Evo što su odgovorili u velikoj anketi...

Većina birača i dalje u premijeru Zoranu Milanoviću vidi glavnog krivca za nedostatak suradnje između Banskih dvora i Pantovčaka, ali zanimljivo je da je dvostruko porastao broj onih koji krivca vide u aktualnoj predsjednici
Zagreb, 140415. Predsjednicki dvori, Pantovcak.Konzultacije Kolinde Grabar Kitarovic s predsjednicima stranaka. Na sastanku se pojavio samo predsjednik HDZ-a, Tomislav Karamarko, dok je predsjednik SDP-a i premijer, Zoran Milanovic, odbio poziv.Na fotografiji: Kolinda Grabar Kitarovic.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

Oko trećine građana smatra da Kolinda Grabar Kitarović radi ispod očekivanja te da je pod utjecajem HDZ-a, pokazuju rezultati istraživanja Dnevnika NoveTV o prvih 100 dana mandata Predsjednice.

Rezultati za svibanj načelno pokazuju da Predsjednica dobro stoji među biračima, ali se vidi kako su se trendovi od travnja ipak ponešto promijenili. Tako je blago porastao broj birača koji misle da Predsjednica radi u skladu s očekivanjima, ali je blago porastao i broj onih koji misle suprotno. Jednako tako, iz istraživanja proizlazi i da je porastao broj onih koji smatraju da je Kolinda Grabar Kitarović manje samostalna u svojem radu.

Dok se ta brojka u travnju kretala oko 19 posto, sada je narasla na 21, a broj onih koji smatraju da je pod utjecajem HDZ-a sa 30 je porastao na 33 posto.

Ipak, većina birača i dalje u premijeru Zoranu Milanoviću vidi glavnog krivca za nedostatak suradnje između Banskih dvora i Pantovčaka, ali zanimljivo je da je dvostruko porastao broj onih koji krivca vide u aktualnoj predsjednici.

Da je odgovoran premijer, to je u svibnju mislilo 54 posto birača, ali krivnju je u Grabar Kitarović sada prepoznalo njih 15, za razliku od prošlomjesečnih osam posto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:08