AZIL DUMOVEC

FOTO Među ovim zgodnim njuškama možda se krije i vaš novi najbolji prijatelj

 Foto: Neja Markičević / CROPIX

'Jedini način da kupite ljubav je da kupite psa' – sigurno vam je poznata ta uzrečica. No najodanijeg i najboljeg prijatelja kojeg ćete ikad imati ne morate kupovati jer mnogo dragih njuškica čeka po raznim azilima da po njih dođu njihovi najdraži ljudi i odvedu ih u siguran i udoban dom.

I dok u Nizozemskoj napuštenih pasa uopće više nema otkako su poduzetni Nizozemci neodgovorne vlasnike koji napuštaju ili zanemaruju svoje pse počeli kažnjavati sa 16.000 eura globe ili čak zatvorskom kaznom, kod nas će proći još dosta vremena prije nego se taj problem riješi. Do tada možete pomoći tako što ćete udomiti – a ne kupiti! – psa i sebi priskrbiti najbolje društvo koje možete zamisliti.

Više znanstvenih studija pokazalo je da druženje s psima nevjerojatno povoljno djeluje na ljude i njihovo zdravlje. Ako imate psa, morat ćete prošetati bar dva do tri puta dnevno, a samo nekoliko minuta maženja psa dokazano rješava stresa i napetosti.

U zagrebačkom Art parku organizirano je druženje s napuštenim psima iz azila Dumovec. Da bi se pokazali u što boljem svjetlu, pobrinula se Iva Capak iz trgovine s psećim potrepštinama DasPas koja je pse obukla u zanimljive majice i kaputiće.

Pogledajte galeriju:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:32