NAJSLAĐA PRIČA IKAD

Pingvin svake godine pliva po 8000 kilometara kako bi vidio čovjeka koji mu je spasio život

 Screenshot YouTube / Screenshot YouTube

Ovaj nevjerojatni video prikazuje dirljivu privrženost koja se razvila između pingvina i jednog Brazilca koji ga je spasio od sigurne smrti. Naime, umirovljeni zidar i ribar Joao Pereira de Souza (71) s malog otoka kraj Rio de Janeira, našao je 2011. godine malaksalog malog pingvina na stijenama. Maleno stvorenje je umiralo i bilo je svo prekriveno naftom, a Souza ga je odlučio njegovati i tako ga je vratio u život. Pingvina kojeg je nazvao Dindim odnio je kući na tjedan dana kako bi očistio njegovo perje od crnih ljepljivih mrlja i nahranio ga kako bi vratio snagu. Kad se Dindim oporavio Souza ga je pustio natrag u more, ne očekujući da će ponovno vidjeti svog novog prijatelja. Zato je ostao zapanjen kada se, nakon nekoliko mjeseci, pingvin vratio na otok gdje je prepoznao Souzu i vratio se s njim kući.

Sada Pingvin Dindim provodi osam mjeseci godišnje sa Souzom, a ostatak godine kada je vrijeme za razmnožavanje odlazi na obalu Argentine i Čilea. Souza vjeruje kako ova odana ptica prepliva oko 8000 kilometara svakog puta kad mu se vraća. - Volim ovog pingvina kao vlastito dijete i vjerujem da je ljubav obostrana - kazao je Pereira de Souza za Globo TV. - Nitko osim mene ga ne smije dodirnuti. Kljucne ih ako to učine. Na mom krilu leži, dopušta mi da ga kupam, hranim sardinama i nosim. - Svi su mi govorili da se neće vratiti, no on me, evo, posjećuje već četvrtu godinu zaredom. Dođe u lipnju i ode u veljači i svake godine mi se čini sve sretnijim što me vidi.

Biolog Joao Paulo Krajewski, koji je intervjuirao de Souzu za Globo TV, kazao je kako nije u životu vidio ništa slično. - Pingvin sigurno misli da je Joao dio njegove obitelji. Kad ga vidi maše repom poput psa i grakće od zadovoljstva.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:52