DISKRIMINACIJA ILI PROVOKACIJA?

VIDEO: SNIMKA ZAPALILA INTERNET 'Izbacili su me iz aviona samo zato što sam s mamom pričao na arapski!' AVIOKOMPANIJA 'Urlikao je i radio nered'

 Screenshot / YouTube

Komičar koji se proslavio podvalama i zabavnim videima na YouTubeu Adam Saleh tvrdi da je doživio je groznu neugodnost od zrakoplovne kompanije Delta Airlines. Njega i njegove prijatelje izbacili su iz aviona samo zato što je, kako tvrdi, s mamom na telefon pričao arapski.

- Rasizam, ovo je rasizam! Ne mogu vjerovati da se ovo događa, rasplakat ću se, vikao je 23-godišnji Saleh, inače rođen u New Yorku. Roditelji su mu u Ameriku doselili iz Jemena.

Adam tvrdi da ni on ni prijatelji nisu napravili ništa pogrešno, već da je jednostavno 'nekoliko putnika bijele rase' zvalo osoblje nakon što su ga čuli kako priča arapski.

Na snimci se vide i neki prilično agresivni putnici koji im viču da odlaze dok je jedan stao na njihovu stranu rekavši: - Zašto to radite? Ovo nije u redu, ovo je uznemirujuće, ovo nije normalno!

Salehov video je na Twitteru prikupio oko četvrt milijuna pregleda.

Delta Airlines je nakon incidenta primila brojne kritike i pokrenula je istragu cijelog slučaja. U svojem prvom priopćenju navela je da je kompaniji sigurnost u letjelici najvažnija, ali i da vrlo ozbiljno vodi računa o pitanju diskriminacije. U naknadnom je priopćenju objavila da su Saleh i ekipa urlikanjem samo pokušali isprovocirati nered u avionu te da nikakve diskriminacije nije bilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:10