UKAZANJE ILI OBLAK?

VJERNICI U IRSKOJ PALI U DELIRIJ Bili su uvjereni da će im se ukazati međugorska Gospa, ekstaza je nastala kad su se iznenada počeli razmicati oblaci

 Facebook

Na stotine zaluđenih vjernika okupilo se u svetištu Knock u Irskoj nakon što je jedan tinejdžer kazao kako će se tamo ukazati Gospa. Naime, 14-godišnji dječak bio je u svibnju u portugalskom svetištu Fatima kada je, kaže, doživio ukazanje Djevice Marije koja mu je, tvrdi on, kazala kako će se ponovno ukazati u Knocku u 15 sati u subotu.

Na stotine ljudi okupilo se u irskom svetištu proteklog vikenda u nadi da će iskusiti blagoslov.

U audio poruci objavljenoj prethodno na internetu, dječakov otac je objasnio čemu je njegov sin navodno svjedočio u Portugalu.

- Dva dana imao je ukazanje u Fatimi i imao je vizije - kazao je i dodao kako nimalo ne sumnja u čudesnu prirodu tih vizija.

Zanimljivo je da otac tvrdi kako se u Fatimi ukazala međugorska Gospa.

- Ukazanje iz Međugorja razgovaralo je s njim na portugalskom i mogao je razumjeti svaku riječ iz njezinih usta, dobio je dar da razumije svako ukazanje - pojasnio je.

- 10. lipnja idemo u Knock i svatko tko želi doći je dobrodošao. Gospa će se tamo ukazati i to na tlu i blagosloviti svakog tko će tamo biti - glasila je audio poruka oca.

U subotu, dok je gomila čekala na ukazanje, jedan vjernik snimio je kako se oblaci razdvajaju, a neki su tvrdili da je sunce koje je obasjalo vjernike bio dokaz blagoslova više sile.

No, drugi su ostali sumnjičavi.

Video snimku iz Knocka je na Facebooku objavila Biddy Connors.

- Gospa se ukazala u Knocku danas. Zapanjujuće je, molim vas pogledajte - napisala je, no ispod videa su se nanizali proturječni komentari.

- Ja nisam vidio ništa. O čemu je riječ? O oblacima? - komentirali su snimku na kojoj se čuju vapaji vjernika i riječi molitve.

Vjernici vjeruju kako se Djevica Marija ukazala u Knocku i 1879. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 06:50